Els valencians hem perdut, per segona vegada en tres-cents anys, el nostre autogovern. Esta vegada no per les armes, sinó per l´economia. Hem sigut un poble històricament explotat, continuant la discriminació amb la restauració de la democràcia, ja que aportem a les arques de l´Estat més del que seria just i raonable, la qual cosa ens ha portat, junt amb els governs despòtics i balafiadors del PP, que des de fa 17 anys governen la nostra comunitat, a una situació insostenible. No han tingut la voluntat de defendre de veritat els drets dels valencians front al poder central.

Esta deixadesa i incompetència ens ha portat a la intervenció pel Govern central. Estem endeutats fins a les celles i sense poder fer-li front ni als gastos bàsics, tenim un gran dèficit i carències en infraestructures, educació, sanitat i servicis socials, i una desocupació espantosa que obliga a les nostres noves generacions a emigrar.

Hem de ser conscients de la nostra responsabilitat d´haver triat un tall de mentiders, incompetents i corruptes que ens han afonat en la misèria. Davant de tanta adversitat devem reaccionar com a poble i alçar-nos per a defendre la nostra terra, dient-los no.