Una proposta molt senzilla per estalviar en eduació i destinar aquest recursos a altres necessitats dels serveis públics (sanitat, dependència, RTVV, la mateixa educació pública...): ajustar la despesa en concerts a la despesa mitjana del conjunt de les comunitats autònomes.

Segons dades de la web del Ministeri0 de Eduación y Ciencia, on es repleguen les dades que faciliten les administracions educatives autonòmiques, la Comunitat Valenciana des del curs 2000/01 fins a les darreres dades del curs 2011/12 es podría haver estalviat la bonica xifra de 778 milions d´euros amb aquesta mesura. Només en el darrer any, l´estalvi hauria pogut arribar als 90 milions d´euros. Ja es podria tapar algun foradet amb aquest xavos...

Durant aquests 12 anys la Comunitat Valenciana ha destinat a concerts educatius un total de 6.235 milions d´euros. En tots aquests anys ha estat, habitualmente, la tercera comunitat que més despesa per unitat concertada hi ha destinant (només per darrere del País Basc i Navarra; i en algun curs de les Illes Balears). La despesa mitjana per unitat concertada del conjunt de les administracions educatives ha estat d´uns 58.000 euros, mentre que el nostre cas arribàvem als 66.000. En fi, si es tracta de retallar, crec que tots ens podriem ajustar un poc.