Senyor Maluenda, he llegit en el diari que´s sent vosté avergonyit perque Montoro ha utilitzat l´expressió «País Valenciano» en un programa de la TV3. Demana vosté perdó a tots els valencians per l´afrenta del ministre a les nostres senyes d´identitat. A vosté li avergonyis això i a mi, hem fa oix que´m demane perdó un home de tan poca cultura como vosté. País és una expressió d´un territori, una llengua i unes costums. S´utilitzen per a pòbles, nacions o estats; amb independència de si es regne, república, dictadura o simplement està desestruturat. El nostre país és València, d´ençà Vinaròs fins a Oriola. Ens anomenem País Valencià per a extraure de les províncies al pòble.

Senya d´identitat valenciana son les quatre barres que´s tròben a l´escud de la major part de pobles valenciana fins a la vora de Murcia, en el penó de la conquesta, en l´escud de l´antic Regne, en la mateixa senyera, per més de blau que la pinten. Senya d´identitat valenciana és la nostra llengua catalana; no més hi ha que consultar un diccionari de quan vostè i jo anarem a escola, pera a llegir en valenciano «modalidad del catalán que se habla en Valencia». Eixa obcecació de vosté tan contraevidència no serà una patologia?

La pitjor és l´acció que´s veu: diguent la Constitució, que Espanya és plural i diversa. El seu partit no deuria haver esborrat España i haver-ho substituit per Comunidad Española? Adivine jo que per a España no els agrà. Voler per a València allò que no es vòl per a Espanya, és manifestació d´intenció infame i acció vil, el despreci, destròssa i asimil·lació d´un poble. Del nòstre pòble. No em demane perdó per ser renegat i servil de la castellania. Avergonyixcas senyor Maluenda però no més que de vosté. El poble valencià, a pesar de vosté, conserva una flama de dignitat. Pedro Juan Blasco Barbara. Sueca.