23 de abril de 2015
23.04.2015

Socarrades y socarrats

23.04.2015 | 04:15

Rajoy, podries dir-li a Joan Carles i Sofia que la propera volta que tinguen un fill pensen un poc el nom? Podries dir-los que la data de la coronació de Felip VI va ser un error històric intolerable? M´estàs preguntant per què? Doncs detecte que a tu i a Joan Carles us suspengueren Història a l´institut. El 19 de juny del 1707 Felip V cremà Xàtiva, en aquella època emmurallada. El 19 de juny del 2014 quan Felip VI era coronat, a la gent de Xàtiva encara se li diu socarrat o socarrada recordant aquella brutalitat.

Mira Rajoy, se m´acudeix una idea, dis-li a tota la família reial que vinga proper dissabte 25 d´abril a València a les 6 de la vesprada a la plaça de sant Agustí. Allà, com tots els anys farem una manifestació de protesta, de sensibilització per aquella miserable Guerra de Successió i per totes les llibertats que encara no tenim. T´imagines que Catalunya haguera conquerit Madrid i Galícia? T'imagines que el teu nom fóra Marià Rajoy per imposició? Mira què em passà al 2006, estava renovant el DNI i volia posar el nom del meu carrer, Llombai, en valencià. Em digueren que la traducció de Llombay al valencià era Llombay i si no ho posava així no tenia carnet. Al 2016 no pense passar per ahí, ho tens clar?
I tornant al 25 d'abril estaria bé que a la fi de la mani tu feres un petit discurs demanant disculpes, i a més com ja hauràs comprés per què vol independitzar-se Catalunya podries dir que és legal canviar la Constitució. Bo, ja per acabar m´agradaria que tu i la família reial vinguéreu a Xàtiva. Res de cotxes oficials i contaminació, anem en tren. Jo aquesta excursió la faig amb el meu alumnat „sóc profe d´Història„ per tant us puc guiar caminant fins al castell i allà públicament Felip VI es disculpa del que va fer Felip V i dóna una subvenció dels seus propis diners a Xàtiva per contrarestar les misèries del passat. Tot seguit anem al museu i li donem la volta al quadre del seu avantpassat. Visca la llibertat! Emili Olmos. València.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook