19 de agosto de 2015
19.08.2015

La generació estafada

19.08.2015 | 04:15

Els darrers anys d´una devastadora crisi econòmica que, sens dubte, ha sacsejat el sistema polític i en certa mesura l´econòmic de l´Europa dels països del Sud, ha portat a un clima d´indecències en la inserció laboral dels joves amb titulacions universitàries.

Hem de reconèixer, que tenim un sistema públic d´educació universitària de gran qualitat. El resultat d´açò, es que una part important dels joves valencians i valencianes, agafen la important i meditada decisió de començar un camí de molta satisfacció i aprenentatge que culmina en l´obtenció d´un reconeixement i un cert prestigi, que et qualifica dels coneixements i l´experiència necessària per poder realitzar una tasca de certa importància i responsabilitat. No obstant això, el tenir una llicenciatura i dos postgraus et deixa un panorama un poc frustrant. Sembla, que els únics contractes que pots signar, son els de pràctiques o amb un poc de sort, el de becari amb una dotació econòmica irrisòria i molt poc gratificant. A més a més, som una generació obligada a dominar com a mínim 3 llengües, això si, sense cap mena de reconeixement. Però, aquesta frustració aplega a un punt màxim, quan finalitzes els estudis superiors, no tens cap opció de poder seguir treballar amb contracte de pràctiques i per descomptat, cap possibilitat de trobar una feina qualificada.

Aleshores, molts de nosaltres ens preguntem. Per què som els més perjudicats d´una «crisi econòmica», de la qual no som els causants?, ja que quan va esclatar aquesta maleïda crisi, no teníem més de 14 anys.
Joan Carles Garrigues i Mafé. València

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook