Crec que no te res a veure el fet de la nacionalitat d´un poble, amb l'apetència o no d´obtenir la seua independència.Ni els mes aguerrits lluitadors contra la independència de Catalunya li neguen a catalunya la seua catalanitat.

Tampoc fon un obstacle per a lograr la seua independència, que es reconeguera com a llengua pròpia dels països hispanoamericans el castellà que portaren els seus coqueridors. L´espanyol es la seua llengua, però res més.

Quan ens aclarim els valencians i acceptem que parlar el mateix idioma que els catalans no vol dir necessàriament pendre la mateixa iniciativa independentista que molts d'ells anirem deixant oblidat el problema creat per qui creu que acabant amb la nostra cultura es va a millorar slgùn aspecte de les persones que vivim en aquesta terra amb la voluntat de que els nostres fills i nets pugue heretar la nostra llengua amb dignitat.

Ni el Quebec (Canadà) que te com a llengua el francès depen de França , ni el Brasil de Portugal, ni els països de parla anglesa sòn Anglaterra.

No se d´on es trauen que tindre la mateixa parla puga significar tindre les mateixes aspiracions independentistes sense cap altre motiu.A no ser que si els hi haja. Josep Ortiz. Carlet.