09 de octubre de 2015
09.10.2015

Jaume I en metralladora ?

09.10.2015 | 04:15

Anacronisme es diu això. Com també ho es que per anunciar l´entrada de Jaume I en València aparega „en tots els anuncis„ la senyera que entre PP I PSOE feren oficial i no la que figura encara a l´Ajuntament de València com a senyal, ensenya o senyera que manifestà la rendició dels seus pobladors musulmans,davant la presència de les tropes de Jaume I.

La història „ens agrade o no„ es el que es. Hauria sigut d´un bon gust democràtic i de fidelitat hitòrica si aquella bandera fundacional „emblema del monarca dels pobles de la Corona d´Aragó„ hagués figuras a l´anunci de la conmemoració del 9 d´Octubre. Conmemorar l´entrada de Jaume I a València. Simbolitzar la ben-vinguda del rei en Jaume a les nostres terres ennarbolant una senyera diferent a la que portaba el Conqueridor es un anacronisme, i si no, una altra cosa pijor. Que la senyera amb blau ara siga la oficial no li lleva res.
Sense les quatre barres fundacionals desapareixerien els emblemes de València que tan abunden per tota la ciutat. Per altra banda „per les susceptibilitats sembrades als darrers anys sobre les cuatre barres de la Corona d´Aragó„ la senyera dita oficial podria continuar tanmateix tot el temps si es voluntat dels valencians. No podem oblidar l´estudi tan rigoròs que va fer el nostre homenot Pere Maria Orts, sobre la nostra senyera, on conclou que València no te „en orige„ altra ensenya pròpia que no siguen les cuatre barres fundacionals. Josep Ortiz Fabregat. Carlet.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook