D´aquesta manera és com va qualificar (o desqualificar) Rita Barberà, senadora pel PP, la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat. No sé si ha pensat que aquesta comissió és un organisme de les Corts Valencianes, integrada pels diputats i diputades que van eixir elegits en les eleccions autonòmiques del passat 24 de maig.

Qualificant de «tribunal popular totalitario» els membres d´aquesta comissió, Barberà està definint, amb tota la seua cruesa, els membres del PP Jorge Bellver, Rubén Ibáñez, J. J. Zaplana, Mª José Català i Eva Ortiz que formen part d´aquest organisme. No sé què pensaran aquets càrrecs del PP. No crec que els faça massa gràcia, tot i que els membres del PP, sempre li han rigut les gràcies a la qui fou alcaldessa de València.

Barberà va votar (supose) el 24 de maig de l´any passat la llista del seu partit, en unes eleccions lliures i democràtiques, tot i que els resultats no deurien ser els que més li agradaren a l´exalcaldessa de València. Però no podrà negar que van ser unes eleccions exactament igual de democràtiques, que les que la van fer seure al capdavant de l´Ajuntament del Cap i Casal.

Per altra part, cal recordar que cap diputat d´aquesta comissió no es va oposar a que Barberà fóra cridada a donar explicacions sobre la seua activitat pública. També els membres del PP veieren oportú que anara a les Corts. ¿De veritat creu que una comissió de les Corts Valencianes és un «tribunal popular totalitario», o bé és l´excusa que ha utilitzat per no donar explicacions i no respondre les preguntes dels membres d´aquesta comissió?

Fa molta llàstima que Rita Barberà es negue a donar explicacions a aquells que la van nomenar senadora. Però a més d´això, té un problema greu, i és que ella va ser elegida senadora per un «tribunal popular totalitario», amb la qual cosa, no sé si ella vorà moralment lícit aquest càrrec que exerceix a Madrid. Per això té gràcia que Barberà, que desqualifica aquells que la van elegir, no tinga cap problema en acaptar un càrrec que naix d´un «tribunal popular totalitario». Si de veritat creguera el que ha dit respecte a la comissió que l´ha citada, i fóra conseqüent amb les seues declaracions, hauria de dimitir immediatament, ja que continuar com a senadora elegida per un «tribunal popular totalitario», seria del tot incoherent per a ella. Viure per veure!

Tots els polítics, per no caure en la corrupció, haurien de tindre molt present el que diu el Psalm 11: «Tot el que diuen els uns als altres és mentida, fruit d´uns llavis aduladors i d´un cors fals» (Ps 11:3). I també el que diu el Psalm 100: «Portaré les coses de palau amb honradesa de cor, no em proposaré aconseguir cap objectiu innoble, m´és insuportable l´home d´ulls altius i de cor arrogant, són hòmens de conducta irreprensible els qui estan al meu servei. No tindran lloc al meu palau els hòmens fraudulents, no es mantindrà a la meua presència, cap mentider» (Ps 100: 2,3,5-7).