Alguns milers de mestres que duen molt de temps preparant les oposicions per tal d´ocupar una plaça en l´escola pública „molts d´ells ja s´han presentat en varies ocasions„ ensopegant any rere any amb una situació altament desmoralitzant, per moltes causes que fan d´aquesta prova una gran estafa. Els tribunals estan formats per mestres elegits a l´atzar, molts d´ells sense la preparació necessària, que desconeixen els temes dels que els opositors podrien donar-los una gran lliçó.

Des de fa algunes convocatòries han tingut l´ocurrència de la paritat, que fa que en els tribunals d´Infantil hi hagen molts mestres homes, que pot ser que tinguen l´habilitació d´aquesta especialitat, però es dediquen en les escoles a altres, i no tenen cap experiència per a poder examinar i valorar el que diuen els opositors , molts amb una dilatada experiència en aquest camp. Tothom sap la manca de personal masculí en l´etapa d´Infantil, pot ser producte de la nostra societat que encara educa amb rols masclistes. Es ben cert que hi ha algunes excepcions, jo he estat una d´elles, i se que es una estafa que persones que no tenen cap experiència valoren a persones que saben molt mes que ells i tenen molta mes experiència.

Podria estar molt de temps comentant arbitrarietats, però acabaré amb el despropòsit del argument escoltat moltíssimes vegades de «es que no podem aprovar a tot el mon» ficant cara de borrego degollat. Done testimoni, per que he assistit, formant part de tribunal, negant-me a col·laborar en tal tasca denigradora del que la fa. Aquests son fets que molta gent que està i ha estat en tribunals podria denunciar, però que es millor no tindre problemes i callar la boca per si de cas. Serà veritat allò del valencià meninfot. Lluís Garcia. València.