Tots els dies estem llegint en premsa o estem oint per radio o veient per la TV les cròniques, articles d´opinió i tertúlies, en les que tots coincideixen en que seria dolent per al país unes noves eleccions, inclús els mateixos polítics coincideixen en l´anàlisi. Es un consol, tots estàn d´acord, però així bé, el conte dels ratolins «qui posa el cascavell al gat». Em crida l´atenció que cap dels elements que he anomenat no comenta per què hem arribat a aquesta situació.

La democràcia es el millor que li pot passar a un país, on tothom por expressar-se amb la seua manera de pensar sense ofendre a ningú. Però la major desgràcia es que els polítics siguen dolents, corruptes, interessats per servir als seus amics i votants, ànsia de poder, i no miren el bé del país i dels ciutadans. La prova es ben palpable: creixement de les grans fortunes, amnistia del frau fiscal, rebaixes d´impostos als benestants. Per contra, un atur que no baixa, uns contractes laborals depriments, inclús per hores, uns jornals cada dia més baixos, una pobresa que està ja en uns quants milions de famílies en estat d´indigència absoluta, uns jubilats que dintre de poc no saben si cobraran.

Aquesta es la situació que ens deixen els mals polítics als ciutadans. Tota aquesta situació tindria solució amb més educació i cultura, com diu el meu amic Trullenque. Ginés González Salmerón. València.