I ara ve quan els partits polítics es tiren la culpa l´uns als altres per no poder formar govern. Però el fons de la qüestió està en el percentatge de població que es va quedar a casa sense votar. Estem acostumats a carregar tota la culpa sobre els partits i els polítics. És innegable que són els encarregats de formar govern perquè són els dipositaris de la voluntat del poble, però€ i els electors, els ciutadans? Alguna responsabilitat tindrem en açò. Tan sols se´ns demana acostar-nos al col·legi electoral a dipositar un parell de sobres en les urnes però, amb l´excusa que no han sigut capaços de posar-se d'acord, creiem que els castiguem amb l´abstenció. Realment estem segurs que açò és un càstig? Aconseguim el nostre objectiu no votant? Qui ix més perjudicat? El poble ha parlat€ però potser no prou clar.

Amb el benentès que l´abstenció és un dret, hauríem d´entendre que en certes cites electorals, la participació ciutadana dissipa dubtes i aclareix posicions ajudant a la governabilitat.

Exercir el dret al vot és exercir amb independència i llibertat el títol de ciutadà que és on resideix la sobirania. No signem xecs en blanc. Sense participació no hi ha país. Daniel Molina Marco. Valencia.