20 de julio de 2016
20.07.2016

No busquem culpables

20.07.2016 | 04:15

I ara ve quan els partits polítics es tiren la culpa l´uns als altres per no poder formar govern. Però el fons de la qüestió està en el percentatge de població que es va quedar a casa sense votar. Estem acostumats a carregar tota la culpa sobre els partits i els polítics. És innegable que són els encarregats de formar govern perquè són els dipositaris de la voluntat del poble, però€ i els electors, els ciutadans? Alguna responsabilitat tindrem en açò. Tan sols se´ns demana acostar-nos al col·legi electoral a dipositar un parell de sobres en les urnes però, amb l´excusa que no han sigut capaços de posar-se d'acord, creiem que els castiguem amb l´abstenció. Realment estem segurs que açò és un càstig? Aconseguim el nostre objectiu no votant? Qui ix més perjudicat? El poble ha parlat€ però potser no prou clar.

Amb el benentès que l´abstenció és un dret, hauríem d´entendre que en certes cites electorals, la participació ciutadana dissipa dubtes i aclareix posicions ajudant a la governabilitat.

Exercir el dret al vot és exercir amb independència i llibertat el títol de ciutadà que és on resideix la sobirania. No signem xecs en blanc. Sense participació no hi ha país. Daniel Molina Marco. Valencia.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook