Fer un al·legat en una memòria d´un Departament que no sabem qui la llegirà i sabedors que si algú el llegeix poc li dirà, pareix una tasca absurda, poc pragmàtica i sense sentit. Per què perdre temps? Si l´Educació Física sempre ha estat la ventafocs, però sense final feliç...

Mostrar-se dolgut davant la pèrdua de l´Educació Física Deportiva i Salut, argumentar sobre els beneficis que comporta en la joventut, queixar-se perquè l´usen com a moneda de canvi en exempcions-convalidacions per a determinats estudiants de Secundària que cursen estudis de Música, etc., dedicar un temps a aquest escrit, potser no valga per a res, millor deixar-ho estar, ja sobra...

Però sentim per dins la necessitat d´expressar que no podem acceptar sense més la desaparició d´aquesta matèria al Baxtillerat i el tracte que està rebent, amb indiferència i sense reaccionar. Desapareix una assignatura que procurava el desenvolupament integral de l´alumnat, cercant la seua autonomia i ajudant a adquirir un estat de vida saludable, millorant la seua qualitat de vida i compensant el temps de sedentarisme que suposa cursar 2on de batxillerat. Ens lleven els únics referents curriculars que citaven competències motrius (competència en el domini corporal, competència en l´adquisició d´un estil de vida saludable, competència en l´ocupació activa del lleure, competència en l´expressió i l´autocontrol corporal). Ens lleven el dret a poder oferir a unes persones que ho demanaven, la possibilitat d´escollir una matèria que els ajudaria a millorar la seua salut física i mental.

Pau Gasol, en un article molt ben fonamentat, parla de «el impacto positivo que la educación física tiene en el desarrollo de nuestros jóvenes. (...) España se encuentra entre los países que menor atención horaria prestan a la educación física como materia escolar y es además el tercer país europeo en cifras de obesidad infantil, por lo que estamos perjudicando el desarrollo integral de niños y adolescentes estando a la cola de Europa (...) Propongámonos incorporar al horario lectivo más actividad física». Mentre, els nostres dirigents suprimeixen l´Educació Física de 2n de Batxillerat i convaliden hores nostres per estudis de Música.

Doncs bé, volem manifestar el nostre total rebuig a la desaparició d´aquesta matèria i a la constant denigració que es fa de l´Educació Física. Mai no hem d´oblidar que el nostre cos ens acompanya fins la mort. Manolo Conca, Vicent Pérez, Óscar Pascual. (Professors del Departament d´Educació Física de l´IES Joan Fuster). Sueca.