25 de julio de 2016
25.07.2016

La transparència als concursos de la Conselleria d'educació

25.07.2016 | 04:15

Orientadors i mestres de audició i llenguatge dels SPEs volem manifestar el nostre rebuig davant de la convocatòria realitzada per a cobrir llocs en els serveis psicopedagògics escolars de sector. Un dels requisits per a poder accedir ha estat la capacitació d´ensenyament en valencià. Malgrat la nostra sensibilitat lingüística i cultural, no trobem arguments que la justifiquen per al nostre treball, ja que els continguts no aporten res de nou respecte al grau mitja. Ens consta que per no complir el requisit han estat excloses persones d´una gran vàlua professional. L´efecte d´aquesta exigència ha creat l´efecte contrari: rebuig cap al valencià.

Referent als mèrits, es valoren exclusivament els últims cinc anys. Per què no s´han puntuat llicenciatures ni graus que ningú va a tornar a cursar per a mantenir-se al dia? Per últim es demanava un projecte „fet en 15 dies„ i una entrevista de 5 minuts de durada.
Hem pogut comprovar la arbitrarietat en les qualificacions, hem vist com persones que demostren molta més vàlua en el seu fer quotidià no han obtés les puntuacions adients. En definitiva, una convocatòria apressada i desafortunada, que no ha aconseguit la transparència desitjada, que s´hagués pogut obtenir mitjançant una avaluació normalitzada per part dels directors del SPE, per els equips directius i orientadors de les escoles. María José López Ginés. Valencia.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook