L´actual directiva europea en vigor 2009/ 147/CE, relativa a la conservació de les aus silvestres, esmenta al seu Annex I les següents espècies de la família dels fringíl·lids (carduelinae) que són objecte de protecció: el trencapinyes escocés (Loxia scotica); el pinsà trompeter (Bucanetes githagineus); i el pinsà barroer de les Açores (Pyrrhula murina). Aquesta directiva d´aus no diu absolutament res d´espècies com la cadernera, el passerell, el verderol, el gafarró i el pinsà.

El foment de l´odi que està fent-se per part d´algunes associacions que s´anomenen ecologistes, a base de manipulacions, mentides i denúncies falses davant Europa, i des d´alguns mitjans de comunicació i alguns partits polítics sobre el silvestrisme, segurament acabarà en una querella per pressumptes delictes com ara fomentar la xenofòbia envers aquestes persones així com atemptar contra el seu honor.

Cal recordar que una directiva europea no és una norma d´aplicació directa. Cada Estat membre regula aquesta protecció d´acord amb la personalitat pròpia i cultura de cada estat i la seua sobirania nacional. Pel que fa el País Valencià, la cacera de caderneres, passerells, etc., està regulada per la Llei 13/2004 i, les ordres que desenvolupen els permisos especials que es donen per agafar aquests fringíl·lids, com ara l´Ordre 20/2016.

Prou de mentides, per favor. Prou de manipulacions. Prou de denúncies falses. Prou de fomentar l´odi envers persones que només volem la conservació del medi ambient sense cap altre interés. I en l´hipotètic cas que Europa sancionés, s´impugna com altres sancions s´han impugnat, quan han constituït una injustícia. Si associacions ecologistes volen anar al Tribunal Europeu d´Estrasburg, allí ens veurem. Raül Vidal i Huerta. Xàtiva.