03 de octubre de 2016
03.10.2016

Contaminació acústica i turisme

03.10.2016 | 04:15

El que ens faltava per llegir. Segons escriu Joan Carles Martí en la columna titulada «Desprecio a la economía nocturna» (Levante-EMV, 17/09/2016), els que aspirem a viure en una ciutat més habitable, junt a comerciants i veïns que respecten els drets fonamentals de convivència, i on siga possible dormir per les nits sense soroll a casa pròpia som pseudoprogres extremadament conservadors „emparentats amb la vetusta noblesa que desitjava una plebs silenciosa„ que aspirem que València es parega a la capital de la Romania comunista dels anys setanta. És possible insultar més la intel·ligència amb una anàlisi més basta i demagògica?

Tot pot ser, però la pregunta pertinent davant d´aquest al·lucinant article d´opinió del senyor Martí és: no li pareix suficient que els usuaris de les terrasses paren de fer soroll a la 1:30 hores de la nit? Sap vosté que són moltes les persones de València que han hagut de medicar-se per a poder dormir? Sap que no deixar dormir és un mètode de tortura? Sap que molts han hagut de malvendre sa casa i canviar de domicili per causa de la contaminació acústica? O és que no se n´ha assabentat perquè viu vostè en una zona confortable lluny del soroll?
Espere que la seua pròxima aportació per salvar l´economia valenciana no siga pressionar de nou l´ajuntament, des de la seua privilegiada columna del diari Levante-EMV, perquè rebaixe les taxes i els requisits legals a prostíbuls i sales de massatges eròtics perquè pugen establir-se amb més facilitats en edificis d'ús residencial, a fi de fomentar el turisme i el treball juvenil de qualitat.

Mentres pensa en un argumentari renovat a favor del lobby de l´hostaleria i per a atacar de nou els veïns que han de patir la contaminació acústica provocada pels locals d´oci que ocupen la via pública privatitzada, li recomane llegir (i de pas també als regidors de l´ajuntament, perquè aclarisquen conceptes) el ben fonamentat article «Ruido y cultura» del professor Guillermo Carnero, publicat també el mateix dia pel Levante-EMV, en el suplement Posdata, que dirigeix amb encert Juan Lagardera. Josep Pérez Camps. (Associació Amics del Carme). València.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook