Ja passats el 9 i el 12 d´octubre, analitzant alguns fets ocorreguts estos dies em criden l´atenció especialment dos d´ells. Per un part, el dimarts va tindre lloc l´acte de proclamació de les falleres majors a l´Ajuntament de València. Enmig d´elles estava l´alcalde Joan Ribó. En finalitzar l´acte, va sonar l´himne regional i després el nacional. Acte molt respectuós amb símbols, tradicions i demés, a pesar de les especulacions inicials, sense fonament cap d´elles.

I per altra part el dia 12 d´octubre, dia de festa nacional, en contra de la difussió desmesurada que molts medis de (in)comunicació van donar a la possibilitat que alguns ajuntaments catalans desenvoluparen la seua activitat habitual, finalment estos van romandre tancats. Mentrestant molts establiments i comerços de la resta d´Espanya estaven oberts, com qualsevol altre dia normal i dia festiu.

I em pregunte: per què es generen de manera intencionada estes discussions, estos conflictes que porten a confrontació entre familiars, amics, companys de treball, amics, etc.? Per què no vivim en respecte? Tan difícil és? Intentem fer les coses senzilles i conviure exemplarment. I que els valors que es pretenen promoure en la celebració de les festivitats autonòmica i nacional estiguen presents en el nostre dia a dia. Pep Civera Diago. Llíria.