Després de vuit anys amb la constitució de les bases per a formar part de la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, s´ha aconseguit que la Unesco haja atorgat finalment el reconeixement internacional que anhelava el principal festeig de València «les seues falles», la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Incloent-la en la llista de béns protegits per a respondre a la necessitat social de preservar les arts i oficis tradicionals que d´una altra manera desapareixerien.

Per tot açò, m´unisc, amb el meu mes sincera enhorabona per a lloa que han contribuït a aconseguir-ho, com són els artistes i l´ofici, i els representants fallers, juntament amb tots els valencians que recolzem aquesta nostra festa amb més de 300 falles, sense oblidar la representació política, que en el seu moment ajude al tràmit i gestió, a pesar que s´obstinen a dir ha sigut gràcies als festejos organitzats enguany, que no ha sigut ni més ni menys que la dels anys anteriors amb les novetat de la disputa per la bandera i la seua incomoditat de transportar-la.

Però açò si, sempre estaran ací els polítics per a posar-se medalles i eixir en els mitjans de comunicació, apuntant-se el tant. Pel que aprofite l'ocasió per a recordar a la persona que tant volia a aquesta festa i que estic segur que parteix de l'èxit li pertany i que estaria molt orgullosa del mateix. Enrique Fernández Iniesta. València.