Les graelles de les televisions s'han anat teixint amb fils i retalls d'odi i mort del que està fet el terrorisme.Les tertúlies s'han omplit d'anàlisis, així com de crítiques a mansalva, sobre la falta de previsió, mesures de seguretat omeses, etc.Les xarxes socials s'han inundat d'irresponsables falsos advertiments, morboses imatges i intercalant crítiques, completament fora de lloc, als catalans per la qüestió independentista.I el pitjor és que tota eixa porqueria es replica i es rellança sense cap escrúpol i sense el menor pudor amb extrema facilitat.

Amb un sol dit podem alarmar, menysprear, assenyalar i arengar de forma exponencial a milers i milers d'usuaris de les xarxes socials.Part de la societat, la més influenciable, s'ha tenyit per uns dies amb els forts colors del racisme i la intolerància. Les diferents cultures haurien de complementar-se, conviure, enriquir i mai servir d'excusa per a l'exclusió i la marginació.En aquest país tenim experiència en patir i combatre el terrorisme, així com en l'expulsió d'àrabs i jueus. No repetim la història.Per cert, Algú recorda la foto de les Açores? Doncs això. Daniel Molina Marco. València.

integració

Hi ha molta feina quant a la integració d'aquests nens adolescents que poden ser susceptibles de combregar amb idees extremistes.Escola, compromís de la família amb l'educació, planificació laboral, coneixement de la llengua per la família, sobretot de les mares que la desconeixen. Molta feina a fer, és clar, però el professorat sempre està al servei de l'alumnat i això és un fet. Catalunya és un país acollida i cal una cooperació més real entre tota la comunitat. Josep Gregori. Professor d´acollida i arabista. Potries.