Després d'onze anys no es compleix l'article 55 del nostre Estatut, el que diu que es crearà un cos únic de Policia Autonòmica. El PP no vol complir la nostra màxima llei, ho veu com una mesura independentista. Subjau la seua atàvica obcecació i obsessió de sempre, on volen arrossegar de nou als valencians. És el temor a què puga dir i decidir el nostre poble a futur. Uns altres volen utilitzar a la policia local com a substitut, obviant l'Estatut. El què necessitem és una autèntica policia autonòmica, amb unitats especialitzades, per a un món tan complex.

Una policia pròpia sempre serà més benvolguda. La vertadera garantia de poder expressar-nos en la nostra llengua, sense el temor al fet que siguen vulnerats els nostres drets, com ocorre ara, que pot arribar a la detenció o denúncia. Al mateix temps serà un símbol identitari molt visible que ens enfortirà com a poble i un estalvi en mitjans materials i humans, així com a econòmics, i una major eficàcia i coordinació, en evitar duplicitats de tot tipus, a més de treball per a la nostra joventut.

Cal negociar amb l'Estat la possibilitat d'incorporar, de moment, forces de seguretat estatals a la nostra policia, i les despeses que ara s'assumirien. La Guaita o Minyons, i fins a Carabiners, són alguns dels possibles noms. Joan Martí i Serra. València.