La festivitat del 9 d'Octubre és un dia per a recordar l'esforç i l'esperit de superació dels nostres avantpassats. Les virtuts i el treball de tots els que han aconseguit que visquem el present i que ens cedixen la responsabilitat de crear un futur millor. És un dia per a mirar cap avant, sense oblidar el passat. Orgullosos de les nostres senyes d'identitat, dels nostres costums, les nostres tradicions, la nostra llengua. Sense complexos, sabent els que som, la nostra singularitat com a poble, els nostres símbols i les nostres banderes, sense deixar-nos manipular per ningú que vullga imposar-nos res, d'arrabassar-nos la llibertat.

I dins de les moltes coses que definixen els ciutadans de Castelló com a poble, es troba sens dubte un variable: la qualitat de vida de què es gaudix en la nostra província. I eixe és l'eix, la principal ferramenta de treball del Govern Provincial que presidisc: que les persones que habitem els 135 pobles de Castelló estiguem orgullosos de viure ací, de la gran qualitat de vida de què disfrutem i que esta, continue augmentant dia a dia.

La Diputació fa seua totes les reivindicacions, totes les demandes i les necessitats de Castelló. Articulant una xarxa de benestar amb un projecte consolidat i comú. La gestió per damunt de qualsevol color polític, de la política de l'anècdota a la què ara molts ens tenen acostumats. Des de la lleialtat institucional i amb una visió reivindicativa, per això ens alegrem de que altres partits es sumen a la reivindicació d'un finançament just per a la Comunitat com hem fet nosaltres des que ens van imposar en 2009 un model que agreuja a la nostra autonomia.

I, a més, estem en un moment clau. Des de sempre, des que el Rei Jaume va fer el seu recorregut i ens va dotar d'identitat, hem sigut conscients del privilegi que suposa ser, créixer i viure en esta província. Però volem que el món ho sàpia. Un món ràpid i canviant que suposa un repte cada dia. D'ací la necessitat fonamental d'apostar pel nostre teixit econòmic i dotar de facilitats els empresaris perquè continuen generant riquesa, produint en la província, sent un referent mundial.

Apostar pel turisme. Ho hem fet a través de programes com el Castelló Sènior que implica generar una mobilitat en el sector turístic de la província i tornar als nostres majors un reconeixement per tot el que han aportat a la província. O 'Castelló Ruta de Sabor' que ha permés impulsar l'economia de xicotets productors. Castelló ha aconseguit desapegar, en sintonia amb la recuperació econòmica, ja tenim un aeroport en marxa i es tracta d'una infraestructura amb una elevada mobilitat, amb diverses aerolínies interessades a operar i a consolidar a la província com a destí.

L'aeroport ens ubica, per fi, en igualtat de condicions respecte a la resta de províncies de l'eix Mediterrani i és un èxit del sector turístic, dels empresaris. Un projecte il·lusionant en què sempre estarem oberts que es sumen altres administracions, qui vullga sumar, comptarà amb la nostra càlida benvinguda. I la nostra projecció de futur es va a incrementar amb l'arribada de l'AVE i la posterior connexió de la província amb Catalunya.

És un moment històric on, des de la llibertat, Castelló estarà més connectada que mai i exportant la nostra identitat, la nostra capacitat i recursos enfront d'aquells que volen separar, que volen alçar fronteres. El 9 d'Octubre és un dia d'orgull, de formar part d'Espanya, de la Comunitat però, sobretot, orgull de ser Castelló.