14 de octubre de 2015
14.10.2015
El món de la FAPA

Les AMPA preparen les campanyes per a les eleccions al Consell Escolar del 26 de novembre

El pròxim divendres 16 d´octubre finalitza el termini per constituir la junta electoral dels centres

14.10.2015 | 11:51

La Conselleria d´Educació ha convocat per al dijous 26 de novembre de 2015 les pròximes eleccions al Consell Escolar. En aquesta ocasió, les eleccions afecten la majoria dels centres educatius de Castelló a diferència de l´any passat quan es van celebrar comicis adreçats només a centres que constituïen per primera vegada el seu consell escolar, tenien places vacants o en els que procedia efectuar una renovació parcial dels seus membres.

Les AMPA votaran a finals del mes que ve els candidats i candidates per representar les famílies en aquest òrgan de govern dels centres escolars. No obstant això, el procés d´organització dels comicis i preparació de les campanyes ja està en marxa per poder complir el calendari fixat. El primer pas per poder organitzar les eleccions és l´elaboració dels censos electorals, per part de les directores i directors del centre, així com l´organització del sorteig de components, titulars i suplents de la junta electoral, que seran els encarregats d´aprovar els censos. En aquest sentit, cal destacar que aquesta mateixa setmana, concretament, el divendres 16 d´octubre, finalitza el termini per constituir les juntes electorals, que passaran a fixar el termini d´admissió de candidatures dels diferents sectors, professorat, mares i pares, i alumnat que es presenten.

La junta electoral té la responsabilitat de recollir les dades de totes les candidates i candidats i publicar el llistat provisional abans del 16 de novembre. Els candidats i candidates tindran a partir d´aquesta data un dia per formalitzar possibles reclamacions a la llista provisional i la junta electoral comptarà amb un dia més de temps per poder resoldre-les. Finalment, el 26 de novembre es procedirà a celebrar la jornada electoral.

Organització de la jornada electoral
La mesa electoral estarà formada per tres representants del consell escolar anterior, un dels integrants de la mesa actuarà de president o presidenta a, i un altre, com a secretari o secretària. La funció dels membres de la mesa serà presidir la votació, conservar l´ordre, vetlar per la legalitat del sufragi i realitzar l´escrutini i formalitzar l´acta corresponent. En els casos, en els quals es produïsca empat en les votacions, l´elecció es resoldrà per sorteig. En les paperetes de vot s´inclouran en primer lloc les candidatures de l´AMPA en l´ordre proposat per l´associació i, en segon lloc, la resta de pares i mares ordenats alfabèticament. El màxim de vots dependrà dels candidats o candidates electes segons el nombre d´unitats del centre. Cal assabentar-se bé, perquè les paperetes amb més vots del màxim corresponent són declarades nul·les.

Votació
Cal recordar que tenen dret a vot tant les mares com els pares, el vot és individual, independentment dels fills i filles que cursen els seus estudis en el centre, secret i no delegable. Així mateix, amb l´objectiu d´aconseguir la participació més gran possible, tant les direccions territorials d´Educació com les juntes electorals dels centres informaran i facilitaran el vot per correu o mitjà semblant. És a dir, a través de missatgeria, un familiar o mandatari amb l´entrega d´un doble sobre tancat que garantisca el secret de vot i la identificació de l´elector. Les AMPA interessades a obtenir més informació sobre les eleccions als consells escolars de centre poden obtenir-la a través de la pàgina web de la conselleria d´educació www.cece.gva.es.

Una vegada celebrades les eleccions al consell escolar, es procedirà a la proclamació dels candidats i candidates electes que s´ha de fer oficial abans del 4 de desembre. Tot seguit, en un termini de 24 hores s´haurà de remetre a la Direcció Territorial d´educació l´acta de proclamació dels candidats i candidates i, finalment, el nou consell escolar es podrà constituir fins al 14 de desembre.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 
Enlaces recomendados: Premios Cine