En una setmana poden canviar moltes coses. En una setmana, podem posar fi a quatre anys de govern del PP que, amb les seues polítiques, ha demostrat que és la dreta més reaccionària i extrema, la dreta que vol fer d'Espanya un país de pobres, de treballadors desesperats disposats a treballar més per menys; la dreta que ha aprofundit en les desigualtats i ha portat quatre anys d'atur, tolerància a la corrupció i crispació. És el que tenim després de quatre anys de Govern del Partit Popular i de Rajoy: un 20% d'atur, que arriba fins al 55% en el cas dels joves, una nova classe social de treballadors pobres que no poden viure del seu salari, un 30% d'exclusió social i un país trencat des del punt de vista social i territorial. Eixe és el llegat del PP.

Front a això, és evident que aquest país requereix un canvi. Un canvi seré però ferm, com el que, fa un any, va entrar al Palau de la Generalitat amb el nostre president, el socialista Ximo Puig. Canvi com el que va arribar també a molts ajuntaments i comunitats autònomes, de la mà del PSOE, i que ja ha suposat un baló d'oxigen per a tantíssimes persones en el País Valencià. Però perquè el canvi siga complet, perquè les polítiques socials, la recuperació de drets i llibertats, l'economia amb rostre i ànima, la devolució dels drets laborals, la reconquista de la sanitat i l'educació públiques, arribe a totes i a tots, cal que el canvi entre també per les portes del Parlament i de la Moncloa.

Aquest canvi només pot arribar amb el PSOE i Pedro Sánchez en la presidència del Govern de l'Estat. Perquè és Pedro Sánchez l'únic capaç de liderar els canvis i les reformes que necessita aquest país des del diàleg i el consens que són ara, amb els nous escenaris de la política, més imprescindibles que mai. El PSOE i Pedro Sánchez es l'únic capaç d'abordar les reformes profundes que necessitem els espanyols i espanyoles comptant amb tots, apropant les postures dels extrems, sense vetos ni mirant per dalt del muscle a ningú, ja siga de dalt, de baix, d'esquerra o de dreta. Per als socialistes, tots comptem, perquè el canvi social que hem d'emprendre en Espanya ha de ser també per a tots i per a totes, sense exclusions.

Els extrems, ja siga per la dreta o per la esquerra, no poden liderar aquest canvi social. Per això, el diumenge que ve és fonamental que diguem tots sí al PSOE, sí al canvi i al futur que només pot venir de la mà d'un president que siga capaç de dialogar amb tots, com els socialistes hem demostrat sempre allà on hem governat i vam demostrar també en les negociacions d'investidura que altres, sempre des de posicions extremes, van impedir. El diumenge que ve, diguem tots sí a Pedro Sánchez. Diguem sí al futur.