Les AMPA de les escoles públiques de les comarques de Castelló han participat activament en l'organització de les festes de final de curs que han tingut lloc aquesta setmana. Actuacions musicals, dinars i sopars de pa i porta, tallers i activitats infantils han omplert de gom a gom els patis de les escoles que s'han convertit en zona de jocs i punt de trobada per a la comunitat educativa.

Amb el final de curs arriba l'hora de fer balanç i activitats com aquestes ajuden a crear comunitat educativa i a compartir experiències per començar a preparar amb força un nou curs que arribarà amb importants canvis legislatius en l'àmbit del País Valencià i certa incertesa en l'àmbit estatal on, a l'espera que es constituïsca un nou govern, encara perdura la nova llei educativa LOMCE que tant de rebuig ha suscitat entre la comunitat educativa.

Malgrat tot, la vida als centres públics continua més viva que mai i l'organització i participació de totes les persones del centre i els barris en activitats com les festes de final de curs permet crear vincles de col·laboració que també transmeten valors importants als xiquets i xiquetes.