Hi ha ocasions en que la crítica política dels grups d'oposició pot sonar exagerada o desproporcionada, però quan el que es critica és un fidel reflex de la realitat, la qüestió no és menor. La gestió, o la manca de la mateixa, que ha mostrat el govern bipartit de l'ajuntament de Castelló en el seu primer any ha estat l'encarnació de la ineptitud gestora d'una esquerra amb obsessions ideològiques sectàries i amb un menyspreu absolut al més elemental sentit de la gestió pública.

En un any han hagut de recórrer a tapar les seues vergonyes polítiques amb cortines de fum de tot tipus: muntant mogudes contra els predecessors, practicant l'anticristianisme més ranci, violentant el respecte als símbols comuns, ? Però això no és allò que s'espera d'un ajuntament que deuria utilitzar els impostos que cobra als ciutadans, entre altres coses, per mantenir els carrers sense brutícia i facilitar la vida quotidiana als seus veïns. Els ciutadans de Castelló davant la clamorosa sordera del seu ajuntament han decidit queixar-se als grups d'oposició perquè Castelló s'ha convertit en sinònim de brutícia, mentre els regidors de l'equip de govern pensen que l'ajuntament de la capital de La Plana es gestiona poc més o menys com el Rototom, amb molt bones intencions. En les darreres setmanes al Grup Popular estem rebent nombroses queixes veïnals per la brutícia de la ciutat, que tenen a vore tant a la manca de neteja d'algunes àrees de la ciutat, com a la deficient recollida de residus. La problemàtica existent a la Quadra Quarta de Baix, que afecta tant a la recollida de deixalles com a la neteja viària; la brutícia existent a l'entrador de La Marina, o els problemes de 'botelló' al Raval Universitari, l'existència de roedors a diverses zones de la ciutat, com la plaça Donoso Cortés o la deficient recollida de poda a La Galera, són sols alguns exemples.

Però clar, tot té una explicació, i és que el bipartit està destinant un 25 % menys que l'any anterior a la neteja de la ciutat, y un 25 % menys a la recollida de residus. Esta és la trista evidència de que les queixes veïnals per la insalubritat tenen una raó de ser. Van arribar al govern anunciant un increment en les partides de neteja i recollida i a l'hora de la veritat han executat 800.000 euros menys que l'any passat, demostrant que els anuncis de neó res tenen a vore amb l'eficàcia a la gestió. Mal està que no hi haja prou diners per atendre als ciutadans, però pitjor està que els diners estiguen i siguen incapaços d'executar el pressupost. Després els molesta que els diguen que no sabrien gestionar ni un kiosko de pipes.

I justament ara, quan està acabant l'estiu, i els ajuntaments es preparen per previndre les possibles inundacions de la tardor, veiem amb sorpresa com la inacció i la paràlisi municipal en l'adequació de les zones inundables és la nota dominant.

Es més, no només no estan prevenint els problemes, sinó que a més, han paralitzat infraestructures antiinundacions com les de la primera travessera de la marjaleria. I ho han fet per pura negligència, per no ser capaços d'exigir a la Generalitat el que hi havia compromès. Han arribat a perdre l'aportació que tenia prevista el Consell. Cal posar punt i final a esta forma de maltractar a la ciutat i als ciutadans de Castelló, ni que només siga perquè l'ús ineficaç i ineficient dels diners recaptats als contribuents està resultant letal.

Este desastre municipal deuria avergonyir al PSOE tant o més que als seus socis, però o molt m'equivoque o entre uns i altres, a tots els passen altes. Entre la inexperiència i la imperícia estan fent un pa com unes tortes.