17 de septiembre de 2016
17.09.2016
OPINIÓN
Visions

Des de València estant

17.09.2016 | 11:46

Estic a València. Ja no sóc regidor, i això ha d'influir forçosament en allò que escriga. Vull dir, que estic molt agraït al Levante de Castelló per permetre'm seguir escrivint esta columna setmanal, però forçosament, la temàtica haurà de ser diferent.

La política municipal segueix interessant-me molt, i Castelló és la meua ciutat, de forma que la desconnexió total és impossible, però m'he compromés amb mi mateix a no entrar en els detalls de la política municipal, si més no, de forma habitual, i en els pròxims mesos.

Hi ha dues raons que em porten a esta decisió. D'una banda el fet que el meu cap estarà ara ocupat, molt ocupat, en les noves competències al Govern del país. He de posar-me al dia, aprendre els nous ritmes, les singularitats de la política valenciana (que, ho sé, té per costum devorar castellonencs), i en les noves competències que he assumit. Per molt que alguns s'esforcen a resumir-me amb un patinet i una foto d'un gest desafortunat, qui em coneix sap de la meua obsessió pel treball, per la meticulositat; així que si més no a esta gent no sorprendrà que dedique tot el meu potencial (siga poc o suficient) a les noves tasques encomanades pel Conseller Climent i el President Puig.

L'altra és el respecte que li tinc als meus companys i companyes. De tot el govern local, clar, però especialment del grup municipal de Compromís. Queda un grup de gran solidesa, acostumat a treballar en equip. Ignasi Garcia, el nou regidor, treballava ja amb nosaltres a l'ajuntament, així que res li ve de nou. I Ali, Enric i Vero saben molt bé el que estan fent i el que han de fer. No tindria cap sentit que jo reaccionés al que puga dir l'oposició, o eixira en defensa de no sé quina nova política del govern local, perquè això podria ser interpretat com una mena de tutela de l'equip que queda. I tot simplement no cal. Ni sóc ningú per fer-ho, ni l'equip ho necessita. És compacte, està preparat i sé que ho farà bé.

No s'interprete doncs el canvi de subjecte dels meus articles com un allunyament per desinterés. És per respecte als que queden, per incapacitat d'estar sobre el dia a dia de dues administracions i per una qüestió de profilaxi mental, ho necessitaré per a no enyorar-me més del compte.

Tot això però, em presenta un problema nou... De què parlaré? Sobre què opinaré? A qui li fotré calbots? A qui intentaré desmentir i posar en evidència? Sembla raonable pensar que ara jugaré en una altra lliga (ni millor ni pitjor), amb altres protagonistes. I si en tenia algun dubte, el debat sobre política valenciana d'esta mateixa setmana, me les ha aclarit. Encara no havia pres possessió i ja ensenyen una foto meua a les Corts i em titllen de «peligroso separatista». Això se suma a les declaracions en un sentit similar que des de Ciudadanos i PP, convenientment amplificades per la premsa afí, van fer quan es va fer públic el meu nom.

Ja m'havien advertit que a les Corts, esta gent per a fer punts, no presenta propostes útils a la ciutadania, sinó que intenta cobrar-se peces de caça major. I sembla que fuetejar un Secretari Autonòmic és com matar un nyu, i això, els excita sobre manera. Bé està. Hauré de guardar la calma. Al cap i a la fi, tampoc no em ve de nou. Els portaveus populars a Castelló, també juguen al mateix.

Recorde quan la política municipal era diferent, més amable i col·laborativa. Però hi ha qui no accepta el seu nou rol. En fi, com a poc els hi he d'agrair que he arribat a València entrenat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 
Enlaces recomendados: Premios Cine