14 de octubre de 2016
14.10.2016

la vida, en definitiva

14.10.2016 | 12:50
la vida, en definitiva

El Teatre Municipal de Benicàssim va programar la vespra del 9 d'octubre una peça de teatre de la companyia valenciana El Pont Flotant. Fidels a la seua línia, presentaren una obra de creació col·lectiva, en aquest cas cuinada a les sessions d'un taller que uniren una vintena de veïns i veïnes, entre els 5 i els 86 anys, d'un barri de València.

La proposta és senzilla , una sèrie de monòlegs i diàlegs amb què tres dels components de la companyia, Àlex Cantó, Jesús Muñoz i Pau Pons, posen cos i veu a les reflexions sobre el dubte de tindre fills, les cavil·lacions sobre com ser un bon fill, el recel de la vellesa, o sobre l'educació i el paper del pares, dels avis , dels mestres en l'esforç que requereix educar, les pors i els anhels més comuns a les persones.

Com a teixit de fons, a l'escenari, un grapat de xiquets, xiquetes i gent gran, intèrprets ocasionals, alimentant la realitat a base de frescor. Els actors agafen eixe fil per jugar la basa de la tendresa i l'emoció. Sense grandiloqüència , sense textos sublims , busquen l'empatia amb l'espectador, que difícilment podrà evitar reconèixer-se en alguna de les situacions, quotidianes com la de posar una criatura a dormir, o més simbòliques, quan la mare queda clavada a terra sense poder avançar, arrossegant la pesada càrrega de fills i pares, en un dels moments escènics més intensos amb l'actriu literalment, tirant-se a l'esquena tota la companyia sencera. De la idea recurrent de que el fill és un full en blanc que s'omple amb els comportaments dels pares, passant per la innocent reivindicació del "vull fer el que em dóna la gana", a l'aposta final pel joc, pel retorn a l'estat d'infantesa, amb tres generacions juntes pegant bots dins d'un gran bassal d'aigua; fins arribar a l'epíleg final del joc de l'espill. El xiquet que vam ser, tot sol , sense una imatge d'un futur, obert, on reflectir-se, el pare adult davant la seua pròpia imatge de pare vell, de l'avi, amb el record del xiquet que va ser?Un final amb més preguntes que respostes. La vida, en definitiva.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 
Enlaces recomendados: Premios Cine