Dissabte 25 de març. 14 hores. Carrer Santa Maria Rosa Molas. Mascletà del XXIII concurs de mascletades "Ciutat de Castelló". Alacantina Focs i Artifici S.L. Duració: 6,2. Valoració: 6,5

La mascletà d'ahir dissabte va començar amb l'opció de la coeteria de fums, que no van estar massa aconseguits, acompanyada de serpentines, unes figures singulars que es va repetir en algun altre moment de l'espectacle. El terratrèmol a terra va ser normal, sense cap novetat respecte als d'anteriors mascletades. També hi van aparèixer els mateixos punts negatius, els insistents xiuladors sense evolució que no fan sinó tallar el crescendo sònic dels esclats a terra. Només cap al final, però ja massa tard, hi va haver un intent d'augmentar el soroll de la coeteria, sense fer-ho tampoc de manera decidida.

Va solucionar l'enllaç de la coeteria final amb els útims moments del terratrèmol amb la mesura expeditiva de començar a llançar els coets quan encara atronaven els esclats a terra. I el final aeri, que no podem dir que no fora correcte, va deixar un cert regust de necessitar uns darrers esclats encara més contundents.

Divendres 24 de març. 23 hores. Camí Almalafa. Castell de focs de la Pirotècnia Turís S.L.

Després d'unes hores de temps de pluja, podríem dir que el castell es va contagiar de la inseguretat. L'inici de l'espectacle va ser interessant, i és cert que s'hi van llançar carcasses esfèriques o japoneses i també bicolors, combinades amb carcasses de llums titil·lants.També hi va haver un sentit compositiu del treball en tres zones diferenciades del cel, inferior, mitjana i superior. Però hi van faltar originalitats com les estrelles, les espirals i els cors. Les carcasses obertes en ventall i les bengales van aportar moments de bellesa, sobretot en els llançament en sèrie o en arc, de disseny digital.

Encara que el castell va oferir millor material que el del dimecres, hi vam tornar al protagonisme dels trons i dels coets xiuladors. Al prefinal uns modestos xiuladors sense evolució van acompanyar els esclats i les llums, sense cap aportació substancial. Quin sentit tenien ací els xiuladors? El final, tampoc no va arribar a l'emoció. La duració del espectacle va arribar als quinze minuts.