illuns, 22 de maig, dia gran de les festes d'Almassora en honor a la patrona. I dia que recordarem durant molt anys per la notícia que canviarà la forma, el fons i el futur del nostre poble. Eixe dia el BOE va publicar la resolució de la concessió de les ajudes dels fons europeus Edusi per a un desenvolupament urbà integrat i sostenible i el nostre Ajuntament n'era beneficiari.

Gràcies al treball de tots els agents implicats en l'elaboració d'este projecte integral, Almassora podrà disposar de la important xifra de 5 milions d'euros, que ens permetran treballar en el desenvolupament i el creixement del municipi durant el pròxims cinc anys.

Com a regidora de Serveis Socials, tinc moltes expectatives posades en el projecte, ja que aproximadament un terç del total subvencionat per Europa es destinarà a fomentar la inclusió social i a la lluita contra la pobresa. En total, seran 1.362.500 ? els que es destinaran a la regeneració física, econòmica i social de les àrees més desafavorides de la nostra localitat, que permetran recuperar els barris més degradats d'Almassora.

Alguns dels objectius del projecte que podrem dur a terme gràcies als fons europeus i a l'esforç inversor de l'Ajuntament són eradicar la problemàtica de l'atur en la nostra ciutat, potenciar la formació, augmentar els espais d'oci entre els jóvens, integrar els diferents col·lectius socials en la realitat del municipi, posar en marxa un Pla de Convivència intercultural i fomentar la igualtat d'oportunitats entre hòmens i dones. A més, un dels aspectes clau en el desenvolupament del projecte és la necessitat de garantir la participació ciutadana i d'agents locals en totes les fases de desenvolupament i aplicació.

És moment de posar-nos mans en l'obra i d'oblidar les acusacions que, des de la bancada del PP, van arribar amb els resultats desfavorables de la primera convocatòria d'aquestes subvencions. Aleshores, vam haver d'escoltar que havíem perdut els fons per no treballar de manera conjunta amb els nostres socis de govern. Una vegada més, els fets els posen en evidència i demostren la claredat del nostre compromís: fer realitat les ciutats i el País Valencià que volem. Tot eixe esforç servirà per construir conjuntament una Almassora per a les persones, més accessible, humana i integradora. En definitiva, una Almassora millor.