Són moltes les vegades en què recorde el moment en què, fa dos anys, Compromís va rebre el suport necessari per governar al parlament valencià i a més municipis dels que ho havia fet mai. Recorde com, amb aquell lema que tant sentíem, «amb Valentia», vam aconseguir fer fora la corrupció, el malbatament de recursos i el caciquisme de moltes de les nostres institucions, posar fi a més de 20 anys de mal govern i posar en marxa una nova manera de gestionar que mira per les persones, per totes, sense distincions.

Fa dos anys que les institucions valencianes que abanderen el canvi governen amb transparència, tant informativa com pel que fa als procediments, com també la proximitat dels nostres càrrecs. El contacte directe amb la ciutadania és bàsic, sobretot en l'àmbit local, en què les decisions que prenem afecten directament els nostres veïns. I així ho ha demostrat la nostra alcaldessa a Almassora, Susanna Nicolau.

Hem sigut també valents a l'hora d'eradicar xacres que arrossegàvem des de feia anys i treballem dia a dia -ho veig a la Regidoria de Serveis Socials- per millorar la situació de les persones en situació de dependència, de les famílies amb menys recursos i d'aquells que es mereixen que la vida els done una segona oportunitat.

Mentre el PP va utilitzar les institucions valencianes per a enriquir-se, desmantellar els serveis públics i furtar-nos el futur, que molts han hagut de buscar fora de les nostres fronteres, nosaltres posem les persones per davant, fem lleis i prenem acords i mesures que milloraran la vida dels nostres veïns.

Durant la intervenció de Joan Baldoví, el portaveu de Compromís al Congrés, en l'acte de València amb el qual vam celebrar dos anys de polítiques valentes, vam saber que la cambra alta ha rebutjat fins a 300 esmenes al Pressuposts Generals de l'Estat.

Aquestes propostes, sorgides de pobles, col·lectius veïnals, grups de debat i empresaris valencians, haurien pogut revertir la situació de discriminació sistemàtica i l'infrafinançament que el País Valencià pateix any rere any.

Però això ens dóna encara més força per a seguir. Tenim encara molts reptes importants a aconseguir. La satisfacció que ens donen el treball ben fet i veure com millorem la vida dels valencians i les valencianes són una injecció de motivació. Gràcies, a aquells que vau confiar que les coses es podien fer d'una altra manera i amb valentia, als companys i companyes i a tothom que ens dóna el seu suport, per haver fet possible aquests primers dos anys de bones notícies.