17 de septiembre de 2017
17.09.2017
Opinión

El port, els trens i el barris del sud

17.09.2017 | 14:57

Ja els hi avance que és bastant probable que aquest article reba crítiques fonamentades en la meua falta de coneixements tècnics, però com també és probable que aqueixes crítiques vinguen en bona part d'aquells que, sabent molt més que jo, es van dedicar a promoure i recolzar la construcció d'aeroports sense avions i estacions d'AVE en erms deserts amb l'excusa de l'interès general, ja em permetran vostès la gosadia d'opinar sobre el projecte de connexió ferroviària del port de Castelló, ja que la setmana passada, quan vaig veure en els mitjans la notícia que PortCastelló desbloquejava l'accés ferroviari pel sud després de 15 anys d'espera, em van assaltar els dubtes.

L'any 2012, el Ministeri de Foment va encarregar la redacció d´un document que comparara les diferents alternatives d´accés al port. Les opcions contemplades n'eren tres, anomenades Centre, Sud i Nord. La conclusió va ser que l'opció més favorable era l'alternativa Sud però curiosament, el juliol de 2015, després d'anys de passivitat i declaracions d'intencions buides, quan el Ministeri de Foment va aprovar «l'Estudi Informatiu del Nou Accés Ferroviari Sud al Port de Castelló», l´opció millor valorada, oh sorpresa!!, ja no era la Sud sinó la Centre.

Encara no he pogut esbrinar els motius que van dur al Ministeri a canviar els criteris, ja que l'opció Centre planteja limitacions insalvables. D'una banda naix limitada en la seua connectivitat i totes les mercaderies que hagen de viatjar en direcció a Catalunya hauran d'anar des del port a Vila-real per fer el canvi de sentit, la qual cosa implicarà una inversió suplementària i saturarà encara més l'actual traçat ferroviari entre Castelló i Vila-real. A més a més introduirà el transport de mercaderies perilloses per traçats plenament urbans.

D'altra banda, la connexió Centre tal com es planteja a l'estudi informatiu, no té la flexibilitat suficient per a adaptar-se al possible futur desdoblament de la línia ferroviària i afecta a l'actual operativitat dels trens, ja que cisalla la via central tallant l'itinerari d'altres trens en aquesta via. Però tot i ser aquestes qüestions prou importants per a replantejar-nos el projecte, crec que el més greu és l'afecció territorial de l'alternativa Centre, ja que produirà una enorme cicatriu a l´àrea metropolitana de Castelló. Hem de tindre en compte que el canvi de sentit dels trens de mercaderies generarà un gir de grans dimensions que no sols ens separarà d´Almassora sinó que hipotecarà el sud del nostre terme i dificultarà encara més la connexió dels Barris del Sud amb el centre de Castelló, augmentant la vulnerabilitat i les dificultats d'integració territorial i social d'aquests barris.

A més a més sorprèn que PortCastelló anunciara fa uns dies que va a començar la redacció urgent del projecte constructiu dels accessos ferroviaris al port. Sembla que el Sr. Toledo, president de PortCastelló, no està tenint en compte que just ara estan en marxa un seguit d'estudis fonamentals per al nostre territori. El passat 7 de setembre es va formalitzar el contracte per a la redacció del Pla d'Acció Territorial de l'Àrea Funcional de Castelló, un instrument clau d'ordenació supramunicipal que engloba un total de 70 municipis. D'altra banda el govern central ha comunicat que implantarà la doble plataforma i el Ministeri ha començat els tràmits per estudiar noves alternatives al traçat de l´AVE, ajornant en dos anys el pressupost per a un projecte constructiu que definirà el corredor mediterrani. Al BOE ja s'ha anunciat la licitació de l'estudi informatiu per a la línia d'alta velocitat entre València i Castelló.

Per tot això crec que la decisió de PortCastelló de començar ara la redacció del projecte constructiu, considerant com a opció final d'estudi l'accés Centre a través dels Barris del Sud de Castelló, no arriba en el moment més convenient ja que ens trobem en plena reconsideració no sols dels actuals traçats ferroviaris, sinó dels criteris de planificació supramunicipal de les nostres comarques. Per tant, a Castelló correm el risc que l'opció que pretén desenvolupar PortCastelló nasca obsoleta, hipotecant de manera irreversible no sols la configuració del nostre territori, sinó també la mateixa capacitat competitiva del port.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Castelló

Con ganas de seguir creciendo
Con ganas de seguir creciendo

Con ganas de seguir creciendo

El Villarreal recibe al Espanyol con el firme propósito de mantener la línea ascendente de los...

El Juzgado investigará a la perrera El Corralet por presunto maltrato animal

La denuncia ha sido interpuesta por la protectora El Refugio

Benlloch dice que Vila-real no será responsable de la parálisis de la estación intermodal

El alcade del municipio no va a interferir en el hecho de que se sitúe en el puerto de Castelló

Dos menores detenidos por un robo con intimidación en Benicàssim

Se está investigando a otro joven que se encuentra interno por otros hechos en el Centro...

Dos heridos en un accidente de tráfico entre dos coches en la CV-18

Dos heridos en un accidente de tráfico entre dos coches en la CV-18

Los servicios médicos han asistido a dos hombres, de 49 y 33 años, ambos por contusiones

Els pobles de la Serra d´Espadà inicien un projecte per a retrobar-se

Els pobles de la Serra d´Espadà inicien un projecte per a retrobar-se

Un programa liderat pel Parc Natural y per l´UJI organitza trobades entre les persones i els...

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


anteriorsiguiente

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 

Suscriptor | Comunitat Valenciana

Contenido exclusivo para suscriptores digitales
Estañ y Meco, ayer en la presentación de la estrategia de Podemos con los presupuestos.
Ofensiva total de Podemos

Ofensiva total de Podemos

La nueva dirección sube el tono en las Corts y en València y marca ahora sus líneas rojas ante los...

Los embalses no aprovechan el aumento de las lluvias de este verano

La capacidad de la cuenca del Xúquer está al 26,8 % tras un periodo estival con una media de...

Ocho de cada diez casos de abusos sexuales a niños se cierran por falta de pruebas

Un informe de Save the Children revela que el proceso judicial dura una media de 4 años - Las...

Las conselleries dejaron sin gastar más de 1.000 millones en el primer año del Botànic

La falta de ejecución afectó a partidas sensibles como vivienda, igualdad de género, cooperación o...

La lista de espera de la dependencia aumenta tras el aluvión de peticiones

La lista de espera de la dependencia aumenta tras el aluvión de peticiones

Igualdad, que ha logrado reducir casi a la mitad el tiempo de demora, recibió 2.725 solicitudes...

Enlaces recomendados: Premios Cine