17 de septiembre de 2017
17.09.2017
Opinión

El port, els trens i el barris del sud

17.09.2017 | 14:57

Ja els hi avance que és bastant probable que aquest article reba crítiques fonamentades en la meua falta de coneixements tècnics, però com també és probable que aqueixes crítiques vinguen en bona part d'aquells que, sabent molt més que jo, es van dedicar a promoure i recolzar la construcció d'aeroports sense avions i estacions d'AVE en erms deserts amb l'excusa de l'interès general, ja em permetran vostès la gosadia d'opinar sobre el projecte de connexió ferroviària del port de Castelló, ja que la setmana passada, quan vaig veure en els mitjans la notícia que PortCastelló desbloquejava l'accés ferroviari pel sud després de 15 anys d'espera, em van assaltar els dubtes.

L'any 2012, el Ministeri de Foment va encarregar la redacció d´un document que comparara les diferents alternatives d´accés al port. Les opcions contemplades n'eren tres, anomenades Centre, Sud i Nord. La conclusió va ser que l'opció més favorable era l'alternativa Sud però curiosament, el juliol de 2015, després d'anys de passivitat i declaracions d'intencions buides, quan el Ministeri de Foment va aprovar «l'Estudi Informatiu del Nou Accés Ferroviari Sud al Port de Castelló», l´opció millor valorada, oh sorpresa!!, ja no era la Sud sinó la Centre.

Encara no he pogut esbrinar els motius que van dur al Ministeri a canviar els criteris, ja que l'opció Centre planteja limitacions insalvables. D'una banda naix limitada en la seua connectivitat i totes les mercaderies que hagen de viatjar en direcció a Catalunya hauran d'anar des del port a Vila-real per fer el canvi de sentit, la qual cosa implicarà una inversió suplementària i saturarà encara més l'actual traçat ferroviari entre Castelló i Vila-real. A més a més introduirà el transport de mercaderies perilloses per traçats plenament urbans.

D'altra banda, la connexió Centre tal com es planteja a l'estudi informatiu, no té la flexibilitat suficient per a adaptar-se al possible futur desdoblament de la línia ferroviària i afecta a l'actual operativitat dels trens, ja que cisalla la via central tallant l'itinerari d'altres trens en aquesta via. Però tot i ser aquestes qüestions prou importants per a replantejar-nos el projecte, crec que el més greu és l'afecció territorial de l'alternativa Centre, ja que produirà una enorme cicatriu a l´àrea metropolitana de Castelló. Hem de tindre en compte que el canvi de sentit dels trens de mercaderies generarà un gir de grans dimensions que no sols ens separarà d´Almassora sinó que hipotecarà el sud del nostre terme i dificultarà encara més la connexió dels Barris del Sud amb el centre de Castelló, augmentant la vulnerabilitat i les dificultats d'integració territorial i social d'aquests barris.

A més a més sorprèn que PortCastelló anunciara fa uns dies que va a començar la redacció urgent del projecte constructiu dels accessos ferroviaris al port. Sembla que el Sr. Toledo, president de PortCastelló, no està tenint en compte que just ara estan en marxa un seguit d'estudis fonamentals per al nostre territori. El passat 7 de setembre es va formalitzar el contracte per a la redacció del Pla d'Acció Territorial de l'Àrea Funcional de Castelló, un instrument clau d'ordenació supramunicipal que engloba un total de 70 municipis. D'altra banda el govern central ha comunicat que implantarà la doble plataforma i el Ministeri ha començat els tràmits per estudiar noves alternatives al traçat de l´AVE, ajornant en dos anys el pressupost per a un projecte constructiu que definirà el corredor mediterrani. Al BOE ja s'ha anunciat la licitació de l'estudi informatiu per a la línia d'alta velocitat entre València i Castelló.

Per tot això crec que la decisió de PortCastelló de començar ara la redacció del projecte constructiu, considerant com a opció final d'estudi l'accés Centre a través dels Barris del Sud de Castelló, no arriba en el moment més convenient ja que ens trobem en plena reconsideració no sols dels actuals traçats ferroviaris, sinó dels criteris de planificació supramunicipal de les nostres comarques. Per tant, a Castelló correm el risc que l'opció que pretén desenvolupar PortCastelló nasca obsoleta, hipotecant de manera irreversible no sols la configuració del nostre territori, sinó també la mateixa capacitat competitiva del port.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Castelló

Público asistente a uno de los conciertos celebrado en Magdalena.
El Congrés debate que se amplíe el horario nocturno de los actos de Magdalena

El Congrés debate que se amplíe el horario nocturno de los actos de Magdalena

Las ponencias proponen la creación en fiestas de un nuevo desfile de la luz que estaría compuesto...

La concesión del quiosco de La Paz será por 5 años con un canon anual de 6.290 ?

La concesión del quiosco de La Paz será por 5 años con un canon anual de 6.290 ?

? El Ayuntamiento de Castelló aprueba el pliego para licitar el contrato de explotación ? El...

CSeM pide que las cuentas de 2018 prioricen el paro, la vivienda y el medioambiente

El portavoz de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, valoró ayer las cuentas...

La reforma de Maestría se alarga tres semanas más y aumenta su presupuesto en 105.000 euros

Las mejoras corresponden a la plantación de arbolado, cambios de contenedores de residuos...

«Aquí, en Castelló, lo que importa es el conocimiento de las agrupaciones»

Acaba de ganar por casi 20 puntos las elecciones primarias y tras ocupar una concejalía en...

De sociedad naranjera a restaurante de tardeo

De sociedad naranjera a restaurante de tardeo

?El local de Borriana destaca por sus menús diarios, que conjugan los menús de temporada y de...

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


anteriorsiguiente

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 

Suscriptor | Comunitat Valenciana

Contenido exclusivo para suscriptores digitales
Dos empresarios que pagaron la campaña al PP ni conocían a Laterne

Dos empresarios que pagaron la campaña al PP ni conocían a Laterne

Un testigo declara que no encuentra su aportación en la contabilidad aunque está acreditada -...

Tratamientos que se eternizan

Tratamientos que se eternizan

Los médicos valencianos alertan del sobrediagnóstico y de la necesidad de revisar tratamientos

"Ni con 6 minutos ni con 10. No es suficiente"

Los médicos de familia reclaman más dinero en Atención Primaria para tener más tiempo para los...

Blasco usaba empresas pantalla para adjudicar a Tauroni

Un antiguo trabajador de las empresas del empresario Tauroni confirmó ayer en el juzgado el...

Enlaces recomendados: Premios Cine