El món grecorromà tornarà demà a ser protagonista a Sagunt amb una doble proposta oberta al públic de totes les edats: La II Jornada de portes obertes del aula de cultura clásica Saguntina Domus Baebia, on durant tot el curs escolar es fan tallers per a estudiants relacionats amb aspectes de la vida quotidiana de fa més de 2.000 anys, i la clausura del XVI Festival Grecollatí amb la representació de l' obra clàsica Lisístrata.Es tracta d' una ocasió perfecta per a que els adults poden gaudir d' aquestes dos propostes destinades a escolars de primària i secundària.

La Domus oferirà visites d'uns 45 minuts en horari de matí i vesprada. Les primeres seràn a les 10, 11 i12:30 hores i la resta, a les 16, 17 i 18 hores. Després, el grup de Teatre Clàssic de la Universitat d'Alacant recrearà l' obra d'Aristòfanes en castellà al Teatre Romà de Sagunt, a partir de les 19.30 hores, en un espectacle per a tots els públics on la entrada té un preu de 5 euros i es podrà adquirir a l'entrada del Teatre des d'una hora abans de la representació.

Com sempre es fa en el festival, l'entrada inclourà un llibre amb el text que es representa, en este cas, la història de la dona d'un soldat atenès que, cansada de les contínues guerres entre Atenes, Esparta i altres polis gregues, reuneix a les dones d'ambdós bàndols i els proposa iniciar una "vaga sexual" perquè els homes signen la pau.

El Festival de Teatre Grecollatí forma part de les activitats dels Ludi Saguntini, i està organitzat per l'associació Prósopon Sagunt, amb la col · laboració i patrocini de l'Ajuntament de Sagunt. Per la seua banda, la Saguntina Domus Baebia va nàixer en gener de 2009 com a fruit del treball de la asociació Ludere et Discere i gràcies al suport de la Conselleria d'Educació i l' Ajuntament de Sagunt.

La edil de Cultura, Maribel Sáez, destaca que Sagunt "és un referent per als festivals de tot Espanya" i que l'oferta d'enguany es completa amb l'exposició de "Vestuari, atrezzo i objectes de la tragèdia grega" que es pot vore a la Casa Berenguers.