La Jove Orquestra de les Comarques Centrals Valencianes (JOCC) ha convocat les proves d'admissió per a conformar la plantilla del període 2014-2015 amb joves músics que estudien o hagen finalitzat els seus estudis en les especialitats instrumentals de violí, viola, contrabaix, arpa, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta i percussió. Aquestes audicions selectives es realitzaran a Xàtiva els dies 25, 26 i 27 d'octubre i en elles es pretén agrupar a joves músics d'entre 16 i 28 anys de les comarques de la Costera, la Vall d'Albaida, la Safor, la Marina, el Comtat, l'Alcoià i la Canal de Navarrés, encara que no s'impedirà la participació de músics d'altres procedències sempre que complisquen les bases de la convocatòria i superen les proves.

L'entitat va explicar que les bases es troben disponibles en la seua pàgina web, on també es troben les sol·licituds de participació en les proves d'admissió, el termini de la qual estarà obert fins al 19 d'octubre.

La JOCC és una institució cultural-acadèmica creada amb el propòsit de contribuir a la formació de joves músics en l'etapa prèvia a l'exercici de la seua professió. El projecte està encapçalat artísticament pel director valencià Jordi Francès Sanjuán. En pròximes dates se signaran convenis de col·laboració amb importants joves orquestres d'Espanya i d'Europa per a afavorir la mobilitat dels joves músics i es publicaran les activitats que es realitzaran durant 2014.