Setembre i mosques

04.09.2013 | 21:53

Com qui busca una partitura entre les cendres, acarone els significats de les dades del naixent setembre, en tant que retorn al treball per a qui en té, i a la situació de les prestacions públiques educatives, sanitàries o comunicatives.
El setembre s'expressava com l'inici d'un nou cicle anual, que en les cultures del Mediterrani en el corredor mediterrani continuem, cal suposar s'iniciava amb la sembra, prèvia acció de «mantornar», en alguns cultius. I continuava la vida veremant el vi, plegant les ametles i buscant bolets, preferentment els rovellons. Després, ja desaparegudes les mosques, venien les mandarines, etc...
I bé, aprofitant el moment, entre les herències dels lúgubres sorolls bèl·lics planetaris i els tràgics robatoris impunes hispànics i concretament valencians, i catalans etc..., meticulosament conreats durant l'estiu enguany humit, s'han mobilitzat de nou tots els ministeris i conselleries dedicades furibundament a la decepció i a l'engany.
Així, després de dedicar molts esforços a obligar a l'atur a milers de joves sobretot, joves professors, metges o periodistes, el ministeri encarregat de l'afer acompanya la gojosa informació sobre els bons resultats econòmics de l'agost amb una proposta certament revolucionària: que les pensions per al 2014 pujaran poc més d'un zero per cent. ¡Vinga, que pugen!
La gimnàstica tragicòmica a què obliguem als fets evidents i a les paraules que proven d'expressar-los, des del Quaternari Superior però especialment en l'actualitat comunicativa, no és menor en el ministeri i la conselleria de la Il·lusió, és a dir, de l'educació de les criatures. En efecte: les il·lusions indestructibles del principi de curs de les criatures valencianes de l'educació pública s'acompanyen de la comprovació de l'abandó governamental valencià i de l'anunci governamental hispànic de la imminent imposició d'una llei d'Educació, ja refusada i sobrepassada.
I no són els únics anuncis o amenaces públicament pernicioses. Per exemple, el mateix personatge que deixà el Madrid olímpic amb un deute absolutament sideral, després d'haver posat la Justícia hispànica si tal expressió no és sarcasme- en posició diguem-ne horitzontal, ha celebrat l'inici del setembre amb l'anunci de la supressió de la legislació hispànica actual sobre despenalització de la interrupció de l'embaràs. Per si les mosques.
I... Prou: no té la columna més espai.

Comarcas

Una firma de Picassent automatizará 10 plantas de lácteos de Argentina

Rivas Robotics diseñará dos sistemas de robots para manipular 120 paquetes por minuto de queso...

Enguera desempolva su historia

Enguera desempolva su historia

De la prehistoria al siglo XX: ve la luz una obra inédita del doctor Albiñana que radiografió por...

Rescatan un perro que se ahogaba tras caer en una balsa en Godelleta

Rescatan un perro que se ahogaba tras caer en una balsa en Godelleta

Un agente se lanzó a la poza en calzoncillos para sacar al animal al ver que los bomberos no iban...

Un centenar de personas de Cumbres de Calicanto de Godelleta se quedan más de 30 horas sin agua

Los afectados aseguran que no recibieron aviso del corte y que llevan una semana con "servicios...

El proyecto «Hilando vidas» traspasa fronteras y suma nuevas adeptas

El proyecto «Hilando vidas» traspasa fronteras y suma nuevas adeptas

La asociación de mujeres Atenea de Alcublas explica en otros municipios cómo hacer arte con...

Cuatro municipios de la Hoya exigen más guardias civiles al Gobierno

Cuatro municipios de la Hoya exigen más guardias civiles al Gobierno

Buñol, Alborache, Yátova y Macastre denuncian que no tienen suficientes agentes para su seguridad

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine