L'Ajuntament d'Alcoi és el nou consistori municipal, el segon de la província d'Alacant, que signarà un conveni de col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) per a portar a terme actuacions de promoció de valencià, va informar ahir l'ens normatiu en un comunicat.

La institució va aprovar el divendres el text del conveni, que haurà de ser ratificat ara per la corporació alcoiana abans que entre en vigor. Amb el d'Alcoi, ja són sis els ajuntaments --Alzira, Vila-real, Gandia, Vinaròs i Dénia-- que han establit acords amb l'AVL

Les principals línies que estableix el conveni són el manteniment dels noms dels carrers i les vies urbanes en valencià, la promoció de la retolació de la toponímia local en la llengua pròpia i l'ús del valencià en el màxim percentatge possible de la programació cultural, entre unes altres.

L'Acadèmia, per la seua banda, assessorarà a la corporació municipal en matèria lingüística i toponímica, ho inclourà dins de la programació cultural de la institució normativa, facilitarà material de consulta i lectura i, com a novetat, oferirà assessorament lingüístic al Casal de Sant Jordi.