Capella de Ministrers va inaugurar ahir la IV Setmana de Música Antiga de Minas Gerais a Brasil, en la qual comparteix cartell amb grans noms de la música antiga com Hopkinson Smith o Mara Galassi.

El festival, organitzat per la Universitat Federal de Minas Gerais s'ha situat ja amb una de les millors programacions de música antiga de Sudamèrica, segons va informar ahir la formació valenciana en un comunicat.

Bizzarie Alegórica és el tema principal de la present edició del certamen, que se celebra fins el 29 de setembre i ofereix a més de concerts, cursos, tallers i conferències en les quals també participarà l'ensemble valencià, de la mà del seu director, Carles Magraner.

Trajectòria de 25 anys

Capella de Ministrers duu més de 25 anys recuperant i mostrant el patrimoni cultural valencià per tota la geografia internacional, participant en els festivals de música antiga més importants del món.

La seua trajectòria d'estudi i recuperació del llegat musical ha quedat recollida en els més de 44 àlbums que han editat i a aquest compendi afegiran en breu dos títols més, com el qual arreplega l'obra musical de les dones compositores en l'Edat Mitjana i el Renaixement o el repertori musical sefardí, que conta amb la participació especial de Mara Aranda.