?

La Filmoteca de Cultur Arts IVAC ofereix un cicle sobre el cineasta italià Ettore Scola, organitzat en col·laboració amb la Cineteca di Bologna, que analitza la seua obra tant en la faceta de director com en la de guionista al llarg de 25 pel·lícules.

El cicle començarà hui amb la projecció d'Una dona i dos homes, una "amarga crònica" de la història contemporània d'Itàlia, des de la post-guerra fins als anys setanta, narrada a través d'un grup d'amics d'esquerres que es van conèixer quan en 1944 lluitaven contra els nazis.

De les 25 pel·lícules programades, destaquen la projecció de clàssics de la comèdia italiana com El comissari i la Dolce Vita (1969), La nit més bonica de la meua vida (1972) o El sopar (1998), entre unes altres. A més, es projectaran tres documentals poc coneguts a Espanya, com Gent de Roma (2003), Cartes de Palestina (2003) i el seu últim projecte, Che strano chiamarsi Federico! (2013), en homenatge a Federico Fellini.

Hereu de Vittorio de Sica

Ettore Scola ha estat considerat a més per molts com hereu de Vittorio de Sica, per la proximitat dels temes i interès entre ambdós cineastes. Segons la Filmoteca, les pel·lícules de Scola es mouen entre la comèdia i un cinema costumista "de to agredolç, però sempre amb un rerefons històric, i per això constitueixen un magnífic reflex de la història i la realitat social i política italiana del segle XX".