Consolat del Mar ofereix dissabte 8 de novembre, a les 20.30 hores, l'espectacle llibre-disc Plantar cara a la vida, de Marquet i Marc Egea. L'obra és un muntatge íntim, però intens, que reviu alguns poemes de la primera època de Vicent Andrés Estellés, moment en el que poeta de Burjassot està més arrapat a la vida quotidiana, a la mort i al sexe descarnat.

Marquet (Marc Sempere) fa servir els seus recursos com a actor de teatre i cinema combinats amb els de cantant per a transmetre les lletres del poeta amb la sempre vibrant viola de roda del reconegut músic Marc Egea. És una proposta artística a cavall entre el monòleg, el concert musical, el cabaret i la trobada de vells amics.

L'espectacle inclou el poema d'Estellés que es titula El vi, i pertany al poemari Llibre de meravelles, de 1971, any en què també va publicar una altra de les seues obres més representatives, La clau que obri tots els panys, que conté el poema Coral romput.

"L'Ovidi Montllor ja en va fer una versió l'any 1973, al disc "Crònica d'un temps", amb música de Xavier Batllés. És ni més ni menys que aquesta", assenyala Marc Egea.

"Nosaltres no hem fet una revisió d'aquesta magna obra. Simplement, n'hem fet una nova versió, tot sabent que, amb humilitat, fem un homenatge al poeta de Burjassot i al cantant d'Alcoi", destaca Egea.

La versió, que, com remarca Marc Egea, "és la de Marc Sempere Marquet i meua", apareix al llibre-disc que acaba de eixir a la llum i que han volgut titular Plantar cara a la vida, "potser donats els temps que corren, potser per deixar constància de l'homenatge, potser per ambdues coses", diu Egea.