El Teatre Capitolio de Godella acollirà el diumenge 10 de novembre, a les 19 hores, la presentació d'Estellés Euskaraz, una antologia del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, la primera obra literària traduïda directament del valencià a l'euskera. En l'edició d'aquest llibre inèdit han col·laborat els ajuntaments de Godella i Burjassot.

El llibre, publicat en versió bilingüe, ha sigut editat per Bostezo Libroa, amb el suport dels ajuntaments de Burjassot i Godella i la Fundació Vicent Andrés Estellés. En l'acte de presentació, els versos d'Estellés també sonaran, per primera vegada en la seua terra, en basc. El concert Plantar cara a la vida de Marc Egea i Marc Sempere completarà la vetlada. L'entrada serà gratuïta.

L'editor de l'antologia, Paco Inclán, va insistit que "no volem que ningú se la perda, les portes estaran obertes a qui vulga gaudir de primera mà d'esta relació inèdita entre el valencià i l 'euskera, a través dels versos de Vicent Andrés Estellés".

Hèctor Arnau ha seleccionat els poemes

La selecció dels 64 poemes que componen l'antologia ha sigut elaborada pel poeta Hèctor Arnau, mentre que la portada del llibre és un gravat cedit pel reconegut pintor Rafael Armengol.

El poeta i traductor basc Gerardo Markuleta ha sigut el responsable de la traducció. Estellés Euskaraz sona molt bé líricament. Traduint-lo he hagut d'escriure coses que mai s'havien escrit en basc; Estellés és un poeta molt franc en els temes quotidians i, especialment, en la seua poesia eròtica", va afirmar el traductor.

L'antologia també serà presentada al País Basc el pròxim 8 de desembre, dins de la programació de la Durangoko Azoka, la Fira del Llibre en basc, que cada any se celebra a Durango.