L'escriptor Àlvar Momferrer ha guanyat el premi Bernat Capó amb l'obra Bruixes, dimonis i misteris. Sobre aspectes marginals de la vida i cultura popular valenciana.El guardó, que enguany compleix 15 edicions, està dotat amb 6.000 euros i una escultura de Ginestar, així com la publicació de l'obra per part d'Edicions del Bullent.

Amb Bruixes, dimonis i misteris. Sobre aspectes marginals de la vida i cultura popular valenciana, Àlvar Ferrer recull històries fosques i misteriores. Conta, per exemple d'una cadira d'abat que encara es conserva a la biblioteca del castell de Todolella i que ha fet les més diverses malvestats degut a un pacte fallit amb dimonis.

L'obra guanyadora del premi Bernat Capó recrea casos que l'autor els ha viscut en carn pròpia, com ara les fetilleres de les Useres, o que els ha recollit de fonts literàries o de documents de segles passats.

Molts valencians saben, per exemple, què és la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú. La Comunitat Valenciana tantes històries d'este tipus com els gallecs, els pobles foscos de l'Europa del nord i del centre, o els indis americans.

L'acte de lliurament es va celebrar anit a Dénia i va comptar amb els parlaments del president de la Macma i alcalde de Moraira-Teulada, Antoni Joan Bertomeu Vallés; el director del Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València, Joan Seguí; l'editora d'Edicions del Bullent, Núria Sendra; la regidora de Cultura de Dénia, Pepa Font i l'escriptor Bernat Capó. Van amenitzar la vetlada Merxe Pineda Poquet i Francesc Pineda Poquet amb instruments de corda.

El jurat va estar format per José V. Aguilar (Conservador del Museu Valencià d'Etnologia), Honorat Ros Pardo (Acadèmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua), Julio Blasco (Director del Museu Valencià de la Festa d'Algemesí), Antoni Prats (Representant de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta) i Núria Sendra (Editora d'Edicions del Bullent).