L'Associació Cultural Fira Albufera de València ha convocat dos concursos de fotografia i microrelats amb l'objectiu de difondre els valors del Parc Natural, divulgar les seues tradicions i ressaltar la identitat dels seus habitants. El projecte pretén també promocionar la riquesa turística d'aquesta zona de València des d'una perspectiva sostenible ambientalment.

Des del passat dia 1 de febrer i fins al pròxim 30 d'abril poden remetre's els treballs, tant fotogràfics com literaris, per correu electrònic a la associació (firaalbufera@gmail.com). En tots dos casos, la temàtica versarà sobre el llac de l'Albufera o el Parc Natural i el seu entorn, on quede reflectit el patrimoni natural o cultural, econòmic o social.

En l'apartat de microrelats s'han establert dues categories, una infantil fins als 16 anys i una altra per a adults a partir dels 17 anys. Per la seua banda, el concurs de fotografia contempla dues categories: una sobre paisatge, fauna, flora i altres recursos naturals, i una altra relacionada amb el medi ambient urbà o activitats que es duen a terme en l'Albufera.

La llista de premis inclou des de llibres electrònics, passant per menjars o sopars en un restaurant d'El Palmar, viatges amb barca, lots de productes gastronòmics de la zona o la publicació dels treballs guanyadors en una edició digital. A més, les fotografies premiades seran exposades durant la celebració de la III Fira de l'Albufera que se celebrarà al Palmar els dies 6, 7 i 8 de juny.