L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València inicia demà dimecres un nou cicle de cinema amb el lema «Producció valenciana», que inclourà films dels millors directors del cinema valencià. El cicle està dirigit pel crític i programador Antonio Lloréns i es posa en marxa amb pel·lícules de Lluís Rivera, Llorenç Soler, Giovanna Ribes i Valentí Figueres. Les sessions seran tots els dimecres a l'Octubre CCC, amb entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

El cicle comença amb la pel·lícula Autobiofilmografia de Lluís Rivera. Es tracta d'un film molt personal, concebut com la «narració cinematogràfica de més de quaranta anys de cinema» i que el mateix director i guionista ha definit com una «col·lecció de segells valuosos mal enganxats sobre retalls de diaris».

El director assenyala que tota la seua vida professional «ha transcorregut entre cambres, cabines d'edició.... Rivera reque que «no hi ha molts cineastes que hagen tingut l'oportunitat, els materials documentals i el temps per a manipular-los, i així poder fer un treball com aquesta Autobiofilmografia. L'autor qualifica la pel·lícula com una autèntica declaració d'amor a «la meua obra, a la meua vida, al meu entorn». Però, segons el director, Autobiofilmografia no pretén ser «una biografia ni un historial laboral. Tampoc un estudi sobre la meua obra, els seus constants o el seu estil. És la narració cinematogràfica de més de quaranta anys de cinema: tasques, encàrrecs i projectes propis; imatges, fragments de les meues creacions i de la societat que m'ha tocat viure».

El director i guionista Lluís Rivera va iniciar el seu camí professional a inicis dels anys 70. Prompte es va revelar com un dels més actius membres de l'anomenat cinema independent valencià. Va participar també en la fundació de l'Associació de Directors de Cinema Valencians (ADCV) i de la Federació Valenciana de l'Audiovisual (FeVA), i durant més de dues dècades va treballar com a realitzador en Canal Nou.

Alguns dels seus treballs més destacats són Travelling i Personajes para una historia, seleccionats en un cicle de cinema experimental que es va exhibir al Centre Pompidou de París i en les Filmoteques de Madrid, Barcelona i Saragossa. Travelling ha estat inclòs també en «Del éxtasis al arrebato», selecció dels treballs més rellevants del cinema espanyol d'avantguarda editada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i projectada en espais com el Museu Reina Sofia de Madrid, el Australian Centre for the Moving Image de Melbourne o la National Gallery of Art de Washington.

Altres treballs signats per Lluis Rivera són, per exemple, La vida es això que passa mentre tu estàs fent un altra cosa, Des del terrat o Una jornada més.