A menys d'una hora de València, i en un dels pulmons de La Serranía es troba l'aldea d'Ahillas. Un lloc pintoresc, de visita obligada, per als amants de l'art i del vi. L'aldea, amb menys d'una dotzena d'habitants a l'hivern, la majoria artistes, realitza des de fa onze anys l'exposició Arte en Ahillas durant les pasqües, i en aquesta ocasió fins al dia 28 d'abril. Eixe dia a les 20 hores tancarà les seues portes la present edició situada a l'antiga escola d'Ahillas. Un edifici que va perdre la seua condició de col·legi rural, molts anys arrere, quan l'aldea va quedar amb un parell d'habitants.

No obstant això, l'arribada al seu territori d'artistes de diferents disciplines i el retorn els caps de setmana de veïns, famílies i amics, van fer reviure Ahillas. I gràcies a l'associació de veïns, els artistes de la localitat i l'ajuntament de Chelva, en el terme del qual es troba aquest menut paradís, l'escola es converteix durant la setmana santa en sala d'exposicions i degustació de vins.

En la XI edició d'Arte en Ahillas participen artistes establits en l'aldea, com les pintores Léa Berger (Niça, França), Concha Sanjuan (Chelva), Rachel McClure (Anglaterra), Lynda Haldane (Escòcia) i Terri Lindbloom (Florida, EUA), els escultors Jean-Guy Lattraye (Niça), Ángel Herrero (Madrid), Miguel Navarro (València), Stewart Love (Escòcia) i Paco Sainz (Portugalete), que va ser el primer dels artistes que colonitzaren la vall d'Ahillas. L'exposició té com artistes convidats a les pintores Ampa Goeppl, Alba Solaz i Asun García. A més, de l'associació de veïns que organitza la mostra col·laboren edicions La Impremta, Ajuntament de Chelva, Charcutería Juan José Martínez, i el celler d'Ahillas Terra d'Art.

Així, s'uneix a l'activitat artística sobre la vall d'Ahillas, un celler jove Terra d'Art (van començar la seua activitat fa 10 anys), familiar, de vins ecològics (el consum de químics és zero), artesanals i únics, que inclouen la varietat autòctona de la regió muntanyenca Merseguera (vinyes velles de 60 anys que donen Flor de Ahillas Blanco).

Un lloc protegit del vent que crea un microclima en la vall d'Ahillas, i permet créixer en sintonia els seus vinyers de muntanya, en règim de secà estricte, entre 850 i 1.200 metres d'altitud, qualificant als seus vins d'una identitat pròpia.

A més del vi negre (13,6 graus), blanc (11,2 graus) i rosat (10,6 graus), altre vi Finca El Maldito ret homenatge a l'home que va conrear durant la seua vida, va arribar als 104 anys d'edat, les parcel·les on s'assenta el celler Terra d'Art, que va finalitzar la seua construcció fa uns mesos.

El celler, amb una capacitat de producció de 10.000 ampolles, disposa de visites guiades de la mà de les seues enòlecs, els germans Martínez Palmero, Casandra i Juan José, amb cita prèvia els dissabtes i diumenges (www.bodegasterradart.com).