21 de abril de 2015
21.04.2015

Els escriptors en català i Acció Cultural recorden Ovidi Montllor en la diada de Sant Jordi

L'octubre centre de cultura de valència acull el 23 d'abril un acte amb la participació de nombrosos intel·lectuals

21.04.2015 | 00:47

En la diada del llibre i la llengua, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) manifestaren ahir la seua voluntat «d'ajudar a divulgar l'obra dels nostres autors, perquè al País Valencià hi ha molt bons autors de novel·la, teatre, poesia, assaig... que no tenen el suport institucional que mereixen i que, tot i això, han produït obres de primer nivell».

Per aixó, amb aquesta intenció, ambdues entitats «hem convidat els autors a llegir una selecció dels seus textos, perquè ells mateixos es presenten sense intermediaris», van assenyalar en un comunicat.

L'acte, que es realitzarà el pròxim 23 d'abril a les 19 hores a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, a València, servirà d'homenatge a Ovidi Montllor i comptarà amb la participació, entre d'altres, de Juli Alandes, Pep Alfonso, Xavier Aliaga, Carme Arnau Orts, Josep Ballester, Núria Cadenes, Esperança Camps, Antoni Defez, Josep Domingo, Joan Femenia, Isabel Garcia Canet, Enric Iborra, Xelo Llopis, Manel Marí, Josep Micó, Josep Millo, Josep Mir, Eduard Mra, Manuel Molins, Francesc Mompó, Octavi Monsonís, Àngels Moreno, Joan Navarro, Vicent Penya, Pura Peris, Rosa Roig, Mari Carme Sáez, Encarna Sant-Celoni i Josep Manel Vidal.

Varietat de registres i gèneres

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià afirmen que aquesta participació «dóna idea del gran nombre d'autors i autores, de la varietat de registres i gèneres, i de la qualitat de la literatura en català feta al País Valencià. La bona salut de la cultura, malgrat els impediments i obstacles institucional que pateix per part d'un govern autonòmic que es caracteritza més aviat per no usar la llengua del país i per impulsar, amb la retòrica i els fets, una política contra la cultura, fa pensar en les possibilitats que s'obririen amb un context polític més favorable».

En la organització de l'acte han col·laborat el Gremi d'Editors del País Valencià, el PEN Català i el Servei de Política Lingu?ística de la Universitat de València.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine