EL Festival Internacional de Percussió «PerkuLlíria» 2015, que organitza la regidoria de Cultura, Educació i Festes de l'Ajuntament edetà, comença el pròxim dijous 23 d'abril fins el diumenge 26. Més de 40 músics s'han inscrit en esta edició, per a poder assistir a les classes magistrals que oferiran reconeguts intèrprets d'esta especialitat instrumental en l'escena internacional.

Les sessions seran impartides per Marek Stefula, timbaler solista de la Gewandhausorchesters de Leipzpig; Javier Eguillor, timbaler solista de l'Orquestra de València; i els marimbes internacionals Katarzyna Mycka i Conrado Moya. A més, s'ha organitzat una trobada entre compositors i intèrprets, «Noves músiques per a timbals», en el que participaran el solista internacional Sisco Aparici i els creadors invitats Andrés Valero-Castells, Joan Cerveró, Saúl Gómez, Rafa Mas, Vicent Gómez y José Luis Torá.

Concerts gratuïts

PerkuLlíria, dirigit per Enrique Llopis i Sergio Izquierdo, oferirà també concerts gratuïts oberts al públic en general. Els grups de percussió dels conservatoris superiors de Castella-La Manxa i Salamanca, i del Conservatori de Música de Llíria obriran este programa d'actuacions en la jornada inaugural.