Hui diumenge, a les 11 hores del matí tindrà lloc el soterrar d'Alberto Vedreño Gastaldo, de 76 anys d'edat, una de les figures més comentades de la transició política al nostre poble. Pertanyia a una família de llarga tradició republicana, per aquesta raó, l'any 1977, va ser un dels primers afiliats a l'Agrupació Socialista de Silla.

De talant moderat i dialogant, mantenia bones relacions amb el sector agrari, i també en la indústria del moble on exercia com a representant sindical dels treballadors. Ates el seu perfil d'home respectat i conegut al poble, el PSPV-PSOE el va situar de cap de llista a les eleccions municipals de 1979, quan va aconseguir 7 regidors al consistori, que junt als 3 regidors del partit Comunista van configurar una majoria suficient per a formar govern.

Alberto Vedreño fou el primer alcalde de la recent estrenada democràcia, però aleshores transcorrien temps difícils per als «novatos» que accedien als càrrecs públics. La dinàmica interna dels partits obligava a molts debats, més encara quan havia esclatat una cruenta batalla pels senyals d'identitat, la bandera i la llengua. Puc testimoniar els atacs, els insults i les humiliacions que Vedreño va suportar pel canvi dels noms franquistes d'alguns carrers, en penjar al balcó la bandera autonòmica «sense blau», en revisar alguns expedients d'obra i d'activitats industrials, etc. etc. Tot açò, agreujat per altres problemes familiars i de salut, van provocar la seua marxa de l'Ajuntament, i després d'uns mesos presentar formalment la dimissió, assumint l'alcaldia Lluís Martínez Benaches.

Aquells que el varem tractar i continuarem l'amistat, podem afirmar que era un bon home, a qui la vida no va tractar com ell mereixia.