Heus ací com el Molt Honorable (és un dir) President de la Generalitat, don Francisco Camps, anima els seus consellers i vol animar, també , a empresaris i demés ciutadans i ciutadanes que deambulem dins les fronteres d'aquest misericordiable país nostre, el País Valencià: "La Comunitat Valenciana és el motor d'Espanya i tots els seus consellers han completat una gran legislatura". Ací el teniu: Som el motor d'Espanya, però el Consell no paga la factura de Correus i els jutjats no poden enviar les seues notificacions; Som el motor d'Espanya, però no tenim diners pera la Sanitat i no podem endeutar-nos; Som el motor d'Espanya, i la lluita contra la mosca de la fruita està en perill, l'empresa pública Tragsa no te diners i pot posar en perill la continuitat d'un dels projectes més importants pera la prevenció de plagues en el sector citrícola valencià; Som el motor d'Espanya, però els funcionaris de la Consellería de Benestar Social han d'eixir a beure aigua a la d'Agricultura, perqué la de Benestar Social no paga els rebuts de l'aigua; Som el motor d'Espanya, però el Consell no paga ni a les Corts, ha deixat pendents de pagar 26,5 milions d'euros de l'any 2010É

El divendres passat, com tots els divendres, el president Camps va reunir el seu Consell i es dedicà a fer un balanç de la legislatura. Segons don Francisco, tot funciona perfectament, no han fallat en res durant els darrers anys. I el seu desig és que "el día de demà, quan pasen 50,100 o 150 anys, els valencians continúen sentint-se orgullosos del que son, perquè ací es va posar en marxa un gran poble i un gran projecte polític, i va haver gent que treballà, no sols pensant en el día de demà, sinó en les generacions futures". Aquesta intervenció del president del Consell es produia unes hores abans de que els empresaris d'AVE -que també s'havien reunit el mateix divendres- feren públiques les seues mesures anticrisis, les seues recomanacions. Clar que en una Comunitat que, segons Camps, és "motor econòmic fonamental en Espanya", gràcies a la tasca que el Consell ha portat a terme en els darrers quatre anys, poc efecte poden tenir les recomanacions d'uns empresaris. Menys encara si Camps no ha reconegut que alguna cosa s'hagués fet malament. Ben al contrari. Per això va felicitar els seus consellers per la seua "gran legislatura" que ara acaba. Ni factures sense pagar, ni balafiar diners, ni tancament de les empreses públiques deficitàries com recomanava l'AVE. Al presentar la Generalitat el seu document després del ple del Consell, i preguntar la prensa, entre altres coses, per què no s'havia fet cas a la recomanació dels empresaris de l'AVE sobre les factures no pagades, sobre el balafiar i sobre el tancament d'empreses, la consellera portaveu Paula Sánchez de León asegurà que aqueixes propostes ja s'estaven portant a cap: "Hemos sido pioneros en un plan de austeridad que ahorrarà 1.000 millones en dos años, ya hemos hecho un plan de reordenación del sector público y ejecutar el pago a los proveedores, aunque pueda existir algún desajuste puntual, es una de nuestras prioridades" ¡Toca, tira avant!. Si açò, vull dir aquesta "comunitat", amb els cervells que la dirigeixen, ha de ser el "motor d'Espanya", ja pot Espanya ¡tirar-li figues!.

Però el Molt Honorable President de la Generalitat li ha agafat gust a això de les manifestacions. El dimarts passat, el senyor Camps va anar a Castelló per a presidir un acte en el Teatre del Raval. I a l'entrada del teatre hi havía un grup de manifestants que exigien que retornen les emisions de TV3 a la Comunitat. I cridant cántics i consignes, com "Més cultura i menys censura" o "Molta corbata i molt poca vergonya", es van convertir en els protagonistes de l'acte que, en arribar Camps, va pasar a ser una tragicomedia. Al baixar del vehicle que l'havia portat, el president es va encarar als manifestants, i cridà als fotógrafs allí reunits per a que l'acompanyaren i li feren unes fotos de cara als que cridaven. L'actitud desafiant del president de la Generalitat va cridar la sorpresa entre els distints polítics que l'esperaven com l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, els consellers Vicente Rambla, Manuel Cervera i Trinidad Simó i el president de la Diputació, Carlos Fabra. Uns díes abans, al arribar Camps a Ontinyent per a participar en un acte polític, també va fer el mateix: cridar als fotògrafs per a que el retrataren front als grups que li demanaven el retorn de la TV3.Però el que ha cridat l'atenció aquest cap de setmana, i és de justicia remarcar-ho, ha estat la manifestació convocada el dissabte pel Col.lectiu contra la Corrupció. La portaveu del col.lectiu convocant, Reyes Matamales, va afirmar que "Som víctimes de la corrupció del PP, per això ho denunciem i ho farem, siga del partit polític que siga" Milers de persones es van manifestar fins arribar a les portes del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana, demanant la dimisió de Camps. I el mateix dissabte, en acabar-se la manifestació, Europa Press publicà unes declaracions del vicesecretari d'Organització del PPCV, David Serra, en les que assegurava que la manifestació celebrada en València contra la corrupció del PP, en la vesprada del dissabte, era "catalanista e independentista" i va en contra de la Comunitat Valenciana. Serra criticava que els dirigents polítics assistents a la marxa, entre ells el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, "hayan querido exhibir-se con orgullo al lado de aquellos que siempre están en contra de esta tierra, de sus ciudadanos y sus intereses". I ha lamentat que els líders de l'oposició "se sientan orgullosos de participar en un acto de catalanistas y radicales donde se exhiben banderas independentistas, en oposición a las señas de identidad de la Comunidad Valenciana".

Aquest pobre vicesecretari d'Organització del PPCV no ha trobat altra manera d'acusar a l'oposició que atiant l'anticatalanisme. Sembla però, que als seus superiors del PP valencià no els deu haver agradat anar tirant mà, encara, a les al.lusions al catalanisme per atacar a l'oposició. El fet és que aquestes declaracions de David Serra que Las Provincias va publicar en internet el dissabte, només acabada la manifestació, segurament el superiors del PP van demanar-li al diari degà traure-les de la web. El cas és que el diumenge, ni en la web ni en la edició en paper, van eixir les declaracions de Serra. Potser per a la dreta valenciana això d'atiar l'anticatalanisme ja no serveix, no dona resultats. Esperem a veure si és veritat. No oblidem que "som el motor d'Espanya". I Catalunya està en Espanya. Per ara.