Ahir va faltar, als 65 anys, Elia Serrano, una valenciana que va lluitar incansablement pels drets de les dones. Militant feminista i d´esquerres, Elia tenia molt clar que l´única manera d´acabar amb el sistema de dominació patriarcal era implicant a tots els homes. I així ho va aplicar a la seua vida, gaudint d´una meravellosa relació amb el seu marit, Vicent Álvarez.

Elia va lluitar contra la malaltia com ho va fer pels drets socials y la consolidació de la democràcia. Les seues inquietuds polítiques van començar a la Unitat del Poble Valencià, per a militar posteriorment a Esquerra Unida. Destacada membre del corrent Esquerra i País, va estar en la fundació d´Iniciativa del Poble Valencià, partit del que va ser la primera secretària de Polítiques Socials.

Va dedicar la seua vida a la docència impartint classes de filosofia a l´IES de Campanar. Conten els seus amics que va passar moltes nits en vela preparant la programàtica feminista dels col·lectius dels que va formar part. La seua vessant política la va complementar amb la implicació social formant part de Valencians pel Canvi i sent una fixa de les mobilitzacions impulsades des de Ca Revolta. Demà, a les 9.15 hores, se li podrà donar l´últim comiat al crematori municipal de València.