Nou curs escolar, polítiques velles

30.08.2014 | 23:17

Demà 1 de setembre comença un nou curs escolar. El començament d'un nou curs és un repte per a milers de famílies i per al personal que treballa en els centres docents de totes les xarxes i etapes educatives. L'educació universal és un dret que ningú no ens ha regalat sinó que hem hagut de lluitar per aconseguir-la. A les treballadores i treballadors, a les classes populars, ningú no ens ha regalat res, ni el salari, ni les vacances, ni les pensions, ni tampoc l'accés als drets bàsics com són la sanitat o l'educació universal i gratuïta. Doncs bé, aquests curs -com també els anteriors, ja que és una política prou vella- volen continuar el camí encetat per acabar amb eixos drets que tant d'esforç ens han costat aconseguir.
Estem davant de l'inici d'un nou curs escolar que està caracteritzat per l'aprofundiment en les polítiques antisocials, les que beneficien a una minoria, als que pretenen fer negoci amb els nostres drets i perpetuar-se en el poder a tota costa, sense importar-los la qualitat de l'educació, dificultar l'accés a l'educació universal i gratuïta de milers d'infants i joves o l'empitjorament de les condicions laborals del personal que hi treballa. I per fer-ho no dubten en aplicar lleis, decrets o acords com ara la Lomqe, els decrets Wert o Vela o els acords Moragues o de rebaremació de les borses de treball del professorat interí valencià.
Aquest nou curs ens trobem davant dels problemes de sempre, els que no han volgut resoldre en 23 anys de govern, als quals cal afegir els efectes negatius d'una implantació improvisada de la Lomqe, l'atac sistemàtic al valencià, les nombroses retallades en plantilles, professorat, ajudes i prestacions a les famílies i l'inici de les classes el dia 3 de setembre. Un inici de les classes que només es pot qualificar d'irracional, antipedagògic, que impossibilita una bona organització dels centres i que ataca l'economia valenciana de manera brutal. Tot això, juntament amb les aules massificades, els barracots, la manca d'espai als centres docents, les cues de professorat en les direccions territorials d'educació, els retards o les contradiccions en l'elaboració de la normativa, la supressió o reducció de nombroses ajudes (materials curriculars,menjadors, transport, beques, etc.), responen a una política educativa planificada per a deteriorar l'educació i potenciar el negoci a costa dels diners de totes i tots. És una política vella, feta per polítics i polítiques velles que responen a interessos minoritaris. Malgrat aquest context tan advers, no podran aconseguir els seus objectius. No podran per la gran professionalitat del professorat i de la resta del personal que treballa al sistema educatiu valencià i per la dedicació i treball de les famílies, especialment de les AMPA i de les associacions d'estudiants, a favor d'una educació de qualitat.
En aquest context i en aquest inici de curs escolar, Stepv proposa organitzar la comunitat educativa i la societat valenciana per impedir que acaben amb l'educació com a dret universal. A més, manifestem la nostra voluntat de treballar, lluitar i mobilitzar-nos, democràticament i unitària, des de la base, des dels centres, barris i pobles per una educació de totes i tots i per a totes i tots.

Calendarios 2017

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2017

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2017, así como el calendario escolar para el curso 2016/17.


Comunitat Valenciana


El 112 advierte de una elevada radiación solar en Valencia
El 112 advierte de una elevada radiación solar en Valencia

El 112 advierte de una elevada radiación solar en Valencia

El índice UV está al mismo nivel que en pleno verano y se aconseja usar protección y beber mucha...

Llega a Valencia una ola de calor que durará varios días

Llega a Valencia una ola de calor que durará varios días

Los termómetros van a alcanzar e incluso superar los 33 grados en algunos puntos de la provincia

El ADN hallado en la mano de la viuda de Sala no es de su yerno Miguel López

El ADN hallado en la mano de la viuda de Sala no es de su yerno Miguel López

Los restos biológicos fueron encontrados en el cadáver de Mª Carmen Martínez y son de varón

Educación publica las ayudas de comedor y transporte escolar para el próximo curso

Educación publica las ayudas de comedor y transporte escolar para el próximo curso

La conselleria emplea más de 65 millones y estrena un borrador que se podrá confirmar desde junio

â??
El 27 % de las 220 candidaturas a los premios Jaime I son de mujeres

El 27 % de las 220 candidaturas a los premios Jaime I son de mujeres

En 2017 el jurado reunirá a 81 Nobel, en una edición en la que las candidatas femeninas son el...

Exigen que ningún jefe de Policía sea nombrado a dedo

Exigen que ningún jefe de Policía sea nombrado a dedo

El sindicato Siprojefes reivindica que los puestos de mando de Policía Local se otorguen mediante...

Enlaces recomendados: Premios Cine