Nou curs escolar, polítiques velles

30.08.2014 | 23:17

Demà 1 de setembre comença un nou curs escolar. El començament d'un nou curs és un repte per a milers de famílies i per al personal que treballa en els centres docents de totes les xarxes i etapes educatives. L'educació universal és un dret que ningú no ens ha regalat sinó que hem hagut de lluitar per aconseguir-la. A les treballadores i treballadors, a les classes populars, ningú no ens ha regalat res, ni el salari, ni les vacances, ni les pensions, ni tampoc l'accés als drets bàsics com són la sanitat o l'educació universal i gratuïta. Doncs bé, aquests curs -com també els anteriors, ja que és una política prou vella- volen continuar el camí encetat per acabar amb eixos drets que tant d'esforç ens han costat aconseguir.
Estem davant de l'inici d'un nou curs escolar que està caracteritzat per l'aprofundiment en les polítiques antisocials, les que beneficien a una minoria, als que pretenen fer negoci amb els nostres drets i perpetuar-se en el poder a tota costa, sense importar-los la qualitat de l'educació, dificultar l'accés a l'educació universal i gratuïta de milers d'infants i joves o l'empitjorament de les condicions laborals del personal que hi treballa. I per fer-ho no dubten en aplicar lleis, decrets o acords com ara la Lomqe, els decrets Wert o Vela o els acords Moragues o de rebaremació de les borses de treball del professorat interí valencià.
Aquest nou curs ens trobem davant dels problemes de sempre, els que no han volgut resoldre en 23 anys de govern, als quals cal afegir els efectes negatius d'una implantació improvisada de la Lomqe, l'atac sistemàtic al valencià, les nombroses retallades en plantilles, professorat, ajudes i prestacions a les famílies i l'inici de les classes el dia 3 de setembre. Un inici de les classes que només es pot qualificar d'irracional, antipedagògic, que impossibilita una bona organització dels centres i que ataca l'economia valenciana de manera brutal. Tot això, juntament amb les aules massificades, els barracots, la manca d'espai als centres docents, les cues de professorat en les direccions territorials d'educació, els retards o les contradiccions en l'elaboració de la normativa, la supressió o reducció de nombroses ajudes (materials curriculars,menjadors, transport, beques, etc.), responen a una política educativa planificada per a deteriorar l'educació i potenciar el negoci a costa dels diners de totes i tots. És una política vella, feta per polítics i polítiques velles que responen a interessos minoritaris. Malgrat aquest context tan advers, no podran aconseguir els seus objectius. No podran per la gran professionalitat del professorat i de la resta del personal que treballa al sistema educatiu valencià i per la dedicació i treball de les famílies, especialment de les AMPA i de les associacions d'estudiants, a favor d'una educació de qualitat.
En aquest context i en aquest inici de curs escolar, Stepv proposa organitzar la comunitat educativa i la societat valenciana per impedir que acaben amb l'educació com a dret universal. A més, manifestem la nostra voluntat de treballar, lluitar i mobilitzar-nos, democràticament i unitària, des de la base, des dels centres, barris i pobles per una educació de totes i tots i per a totes i tots.

Calendarios 2017/18

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2017/18

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2017 y 2018, así como el calendario escolar para el curso 2016/17.


Comunitat Valenciana


El calor regresa a Valencia y dispara de nuevo el mercurio
El calor regresa a Valencia y dispara de nuevo el mercurio

El calor regresa a Valencia y dispara de nuevo el mercurio

Las nubes se disiparán y en algunos puntos de la provincia el termómetro volverá a rozar los 30ºC

El líder dimitido de la Curva Nord, cazado en plena agresión en el 9 d´Octubre

El líder dimitido de la Curva Nord, cazado en plena agresión en el 9 d´Octubre

Javier C. afirma que no participó en los actos violentos de ultraderecha pero fotos y vídeos lo...

La temperatura cae 9 grados en solo dos horas

La temperatura cae 9 grados en solo dos horas

Algunos municipios de la Comunitat Valenciana acumulan más de 30 litros por metro cuadrado

Oltra: "Los fascistas están envalentonados y se creen los dueños de la calle"

Oltra: "Los fascistas están envalentonados y se creen los dueños de la calle"

La vicepresidenta del Consell dice que el escrache que sufrió anoche en su casa es un acto "muy...

â??
Un desfile para apoyar a las mujeres afectadas por el cáncer de mama

Un desfile para apoyar a las mujeres afectadas por el cáncer de mama

El desfile de moda de "Vivir como Antes" organizado por El Corte Inglés arrancó la semana de apoyo...

El cambio climático retrasa la vacunación contra la gripe

El cambio climático retrasa la vacunación contra la gripe

Sanidad abre este lunes 23 de octubre la campaña para la que ha adquirido 750.000 unidades

Enlaces recomendados: Premios Cine