19 de abril de 2015
19.04.2015
Necrológica | Pep Tur i Vives

Mor un lluitador pels drets dels traballadors

Pep Tur i Vives, veterà sindicalista, va morir el divendres, 17 d'abril, a València després d'una llarga convalescència derivada d'un càncer

19.04.2015 | 01:20

Pep va nàixer a la localitat de Calp, en la comarca de la Marina, però vivia en la ciutat de València des de fa més de quaranta anys.

Al llarg de tota la seua vida va ser una persona compromesa amb la gent treballadora i amb el seu país, del qual era un fervorós defensor i animador. Eixe compromís el va portar a formar part de Germania Socialista, partit d'orientació valencianista format, entre altres, per Josep Vicent Marqués en l'any 1970 i que va intentar aportar una visió valencianista al moviment obrer, publicant en 1972 el manifest «La classe treballadora davant el l'opressió al País Valencià com a poble».

Com a treballador va ser una persona lligada a la base, en contacte directe amb els seus companys i companyes. Primer com a treballador del metall en les lluites de començament dels anys setanta (Olmesa) i després entre el personal no docent de la Conselleria d'Educació, on durant molts anys va ser delegat i president del seu comité d'empresa provincial.

Després de passar per les organitzacions sindicals autònomes dels darrers anys del franquisme, Pep va participar de la conformació com a sindicat de les Comissions Obreres, que va abandonar a començament dels anys noranta per a integrar-se en STEPV quan aquest sindicat va decidir estendre's fora del món docent. Així va ser una de les primeres persones que fundarien la Intersindical Valenciana, en el seu cas des del sindicat STAS (administració i serveis).

S'havia jubilat feia dos anys, però mantenia intacta la seua capacitat d'anàlisi sobre la realitat social i nacional valenciana i participava activament de la seua vida política i sindical fins a l'últim dia que va estar conscient.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendarios 2017/18

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2018

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2017 y 2018, así como el calendario escolar para el curso 2017/18.


Enlaces recomendados: Premios Cine