28 de octubre de 2015
28.10.2015

Més Compromís

28.10.2015 | 11:18

Moltes de les persones que formen part de Compromís no militem en cap partit. Per raons múltiples i diverses, més de 850 persones de les vora 4800 que formem part d'aquest coalició electoral no tenim carnet i, per tant, no estem lligats a cap disciplina partidària ni participem ni estem sotmesos a les decisions de cap òrgan polític. El nostre únic, i no és poc, compromís polític es la pròpia Compromís. En ella hem estat treballant moltes d'eixes persones, algunes des de l'inici de la coalició, altres incorporant-se al llarg dels darrers anys, sempre baix la premissa bàsica d'enfortir i consolidar un projecte polític únic i colze a colze amb els companys i companyes que continuen militant en alguns dels tres partits que conformen la coalició.

Amb moltes d'aquestes persones ens uneix un ideal de superació d'eixa fase de partits i confluir en una organització única que siga un element clau, com és ara, de transformació econòmica, cultural i social del nostre país. Per això, alguns de nosaltres volem manifestar i mantenir la nostra independència personal dins de Compromís. Volem treballar per un projecte compartit, que no compartimentat, on les decisions i l'acció política no vinga marcada i determinada per una sopa de sigles o grups de pressió sinó per una conjunció d'idees, projectes, visions i accions definides i decidides pel conjunt de la militància. Apostem de manera clara i rotunda per un canvi profund de l'actual estructura interna de Compromís on la confluència i possible disidència vinga determinada exclusivament pels posicionaments polítics i no per tindre (o no) un determinat carnet.

I entenem que no és un camí fàcil, que fa falta temps i que hi ha reticències per alguns sectors a difuminar l'essència de cada pota actual en un conjunt únic. Però hem donat alguns passos en eixa direcció i comencem a tindre fruïts d'aquestes decisions. La ciutadania ens valora com a conjunt, no com la suma de parts, i el treball de moltíssimes persones en pobles i ciutats, col·lectius, organitzacions sectorials i, més actualment, en multitud de governs locals i en el govern autonòmic baix el paraigües de Compromís és peça clau per engrandir i arrelar encara més aquest projecte polític.

Per tant, no compartim la idea ni la intenció de generar més estructures dins de Compromís. Tot el contrari. Aprofundir en la creació de més potes de representació i de decisió, de més parts en la taula del joc intern, contribueix a aprofundir en la dinàmica actual de partits en lloc d'empoderar a Compromís. Tot just el contrari del que necessitem. Les persones adherides tenim que fer valdre allò que dèiem en les primeres assemblees: som el ciment d'aquesta coalició, la part necessària i imprescindible que, junt amb la resta de persones militants dels partits han fet possible estar on estem ara. I el treball de convèncer a les actuals estructures de partit de la bondat i necessitat de continuar caminant cap una organització única passa per donar exemple de que és possible. En eixe camí estarem moltes i molts.

Des de la nostra individualitat explícita adherida al projecte actual i sense paraigües, estructures, lobbys de pressió o suposades representativitats auto atorgades. Continuarem treballant, com estem fent i com hem fet fins ara, en fer més gran i més fort aquest instrument de canvi i transformació política que és Compromís, fent-ho útil a la finalitat amb la que es va crear. Per altres coses, ja hi ha altres que ho fan.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendarios 2017/18

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2018

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2018, así como el calendario escolar para el curso 2017/18 y 2018/19.


Enlaces recomendados: Premios Cine